30
Nisan
2024
Salı
KÜTAHYA

Emniyetten vatandaşlara uyarı

Gediz ilçesinde, bayram öncesi piyasaya sahte para sürmesi beklenen kalpazanlar, dolandırıcılar, yankesiciler ve hırsızlık olaylarına karşı vatandaşlar uyarıldı.

Gediz İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, her yıl kurban bayramı öncesi yapılan kurbanlık hayvan alımı ve bayram alışverişleri sırasında sahte para kalpazanları, yankesiciler, hırsızlar ve her türlü dolandırıcılara karşı vatandaşların dikkatli davranmaları gerektiği bildirildi.
Belediye hoparlöründen sık sık ilan yayınlatan ve halka yazılı broşürler dağıtan İlçe Emniyet Müdürlüğü, Kurban bayramına yakın ilçede bulunan canlı hayvan pazarlarında yapılan alımlar sırasında piyasaya sahte para sürülebileceği, halkın arasında yankesicilik ve hırsızlık olaylarının artabileceği düşünüldüğünden vatandaşların daha dikkatli davranmasını istedi.

Bayram günleri evinden ayrılıp gidecekler içinde kapı ve pencerelerini açık bırakmamaları gerektiğini belirten İlçe Emniyet Müdürü Seyyid Kutup Özdem, “Bayramdan önce ilçede bulunan canlı hayvan pazarlarında yapılan kurbanlık alımları ve diğer alışverişler sırasında piyasaya sahte para sürülebileceği gibi halkın arasında yankesicilik ve hırsızlık olaylarının artabileceğini düşünüyoruz. Bayram günleri evinden ayrılacak olan vatandaşlarımızın da evinden çıkarken çıkış kapısını çektikten sonra kilitlemeyi kesinlikle unutmamalı. Evinizde nakit para ve ziynet eşyası bulundurmamaya gayret gösterin. Evden ayrılacağınızı çok samimi olduğunuz dışındakilere söylemeyin ve eğer mümkünse evinizdeki lambanın birisi sürekli yanık kalsın. Cadde, sokak ve bina köşelerinde şüpheli görülen şahıslar acilen ücretsiz olan 155 Polis İmdat telefonuna ihbar edilmelidir. Yapılan ihbarlar kesinlikle gizli tutulacak. Bir dayanışma içersinde halkımızdan destek beklediğimiz ve 24 saat görevimizin başında olduğumuz bilinmelidir” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2008 Cuma 15:30:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?