3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

Emniyetten yayalara uyarı

Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, yayaların trafik kurallarına uymadan hareket etmelerinin her zaman risk taşıdığı bildirildi.

Yazılı açıklama şöyle: "Trafikte yaya olarak bulunmak ve kurallara uymadan hareket etmek, her zaman bir risk taşır. Bu risk karşıdan karşıya geçişlerde daha artmaktadır. Trafikte karşıdan karşıya geçmenin en güvenli şekli kuşkusuz yaya geçitleri ile alt ve üst geçitleri kullanmaktır. Ancak, buna rağmen çoğu kimse bu geçitleri kullanmayı zaman kaybı ve külfet olarak gömıekte, gidilecek yere en kısa yol seçilmekte ve araç trafiğine dikkat etmeden yola çıkmaktadırlar. Oysa tercih 'her zaman güvenli olan yolun seçilmesi' olmalıdır. Karşıdan karşıya geçişlerde Okul ve yaya geçitlerini kullanırken, araçların tam anlamıyla durduğunu gördükten sonra geçişlerin yapılması uygun bir davramştır. Yayaların karşıdan karşıya geçişlerde trafik ışık ve işaretlerine uymaları gerekmektedir.

Trafik Işıkları sadece sürücüler ve araçlar için değildir. Yeşil ışık yandığı zaman kontrollü bir şekilde geçişler tamamlanmalı, kırmızı ışıkta ise durulmalıdır. Şehrimizde yayaların karşıdan karşıya geçişlerinde trafik ışıklarına ve trafik işaret levhalarına uymadıkları, gelişigüzel geçişlerini yaptıklarından dolayı trafik güvenliğini, kendi can güvenliklerini ve sağlıklarını tehlikeye düşürdükleri, trafik kurallarına uymadıkları görülmektedir. Bu davranış trafik akışını tehlikeye düşürmekle birlikte yayaların kendi can ve mal güvenliğini de tehlikeye düşürmektedir. Trafik Ekiplerimizin bu yöndeki uygulamaları artarak devam etmekte olup, kural ihlali yapan yayalara 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun ilgili maddesine göre işlem yapılacaktır."
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Mart 2009 Pazartesi 14:53:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?