2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

En değerli arazi yeşil alan ilan edildi

Kütahya Belediye Meclisi'nin iş merkezi olabilecek en değerli araziyi 'yeşil alan' ilan etmesi tekpilere sebep oluyor.

AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay'ın başlattığı çalışmalar sonucu TOKİ, öğrencileri başka okullara nakledilen ve halen boş durumda olan Atatürk İlköğretim Okulu binasının olduğu alana hem iş merkezi, hem de kentin değişik mahallelerine 4 ilköğretim okulu yapma teklifinde bulundu.Teklifi inceleyen TOKİ yetkililerinin, söz konusu arazinin 'yeşil alan' ilan edilmesi sebebiyle projeyi bir süre askıya aldığı ifade edildi.

Kinay, yaptığı açıklamada, "Bilindiği gibi, Menderes Caddesi üzerindeki Atatürk İlköğretim Okulu'nun öğrencileri başka okullara nakledildi. Benim yaptığım çalışmalar sonucu, TOKİ okulun bulunduğu alana iş merkezi yapacak. TOKİ ayrıca yine bu arazi karşılığında değeri 7,5 milyon TL olan 4 ayrı okul yapacak. Ancak, bir süre önce söz konusu alan Belediye Meclisi tarafından yeşil alan ilan edilmiş. Buraya iş merkezi yapılması için imar planı değişikliği yapılması gerekiyor. Projenin hayata geçerilmesi için bunun mutlaka aşılması lazım" dedi.

Kütahya Belediyesi'nin, en verimli iş merkezi olabilecek bir arsayı 'yeşil alan' ilan etmesi yetkilileri de harekete geçirdi. Belediye Meclisi'nin söz konusu araziyi 'yeşil alan' ilan etmesi nedeniyle Kütahya Valiliği'nin Yürütmeyi Durdurma Davası açtığı öğrenildi. Okul binasının yıkılıp yerine iş merkezi yapılması hususunda İl Genel Meclisi üyelerinin tam destek verdiği belirtildi.

Kütahyalı vatandaşlar, kentin gelişmesinde kesinlikle şahsi davranılmamasını istediler. Vatandaşlar, Kütahya Belediye Meclisi'nin Atatürk İlköğretim Okulu alanında mutlaka imar planı değişikliği yaparak, buranın iş merkezi haline getirilmesine katkıda bulunmasını istediler. Vatandaşlar, Belediye Başkanı Mustafa İça'nın duruma bir an önce el atarak, problemi mutlaka çözmesini isteyerek, "Neden Germiyan Sokağı girişinde yeşil alan olarak bırakılması gereken yere 8 kat bina izni veriliyor? Arsa sahibinin Belediye Meclis üyesi olduğu için mi? Eğer karşılığında 4 okul gibi önemli bir yatırım yapılacaksa ve Kütahya'nın günümüz ihtiyaçlarına cevap verecek bir iş merkezi yükselecekse, neden buna engel olunuyor?" şeklinde tepki gösterdiler.

iha
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2009 Çarşamba 15:01:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?