2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

En fazla göç veren ikinci il Kütahya

MHP KÜTAHYA MİLLETVEKİLİ ALİM IŞIK:

MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık, işsizlik ve geçim kaygısı nedeniyle genç nüfusun sürekli Kütahya'dan göç ettiğini öne sürerek, 81 il arasında en fazla göç veren ikinci ilin Kütahya olduğunu bildirdi.

Memleketi Simav’da açıklamalarda bulunan Alim Işık, işsizlik ve küresel ekonomik kriz nedeniyle cezaevlerindeki hükümlü sayısının arttığını ve 60 bini aşkın kişinin çek ve senetlerini ödeyemedikleri için cezaevlerine girdiğini söyledi.

Gazetecilerin çeşitli konulardaki sorularını yanıtlayan Işık, şunları kaydetti: ''Kar sağlayan kuruluşlarımız özelleştirmede ön sıraları almaktadır. Şekeri bitirmek ve dışa bağımlı hale getirmek için Türkiye genelinde ciddi kar sağlayan 18 şeker fabrikası özelleştirme planına alınmıştır. İlimize ayrılan kamu yatırımları ödenekleri devlet tarafından düşürülmüş olup kamu yatırımlarından gereken pay alınamamaktadır. İşsizlik ve geçim kaygısı nedeniyle genç nüfus sürekli Kütahya'dan göç etmektedir ve 81 il arasında en fazla göç veren ikinci il Kütahya'dır.''

Vatandaşların son derece ciddi bir geçim sıkıntısıyla karşı karşıya bulunduğuna dikkat çeken Alim Işık, 2011 yılında yapılacak genel seçimlerde vatandaşların şimdi çektiği geçim sıkıntılarını göz önüne alarak iktidara yol vereceğine yürekten inandığını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2009 Çarşamba 16:38:03
Güncelleme :2 Aralık 2009 Çarşamba 19:49:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ahmet Erdoğan IP: 78.165.103.xxx Tarih : 3.12.2009 01:25:10

haklısın sayın vekilim