30
Nisan
2024
Salı
KÜTAHYA

'En güzel' buzağı yarışması

Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen 'en güzel buzağı' yarışması ilginç görüntülere sahne oldu.

Hisarcık Kültür ve Sanat Festivali kapsamında hayvancılığı teşvik etmek, kültür ırkı hayvancılığı geliştirmek amacıyla Hisarcık Belediyesi ve Tarım ilçe Müdürlüğü'nce bu yıl 16.si düzenlenen 0-6 aylık buzağı teşvik yarışmasına 21 üretici katıldı. Yarışmadan önce İlçe Tarım Müdürlüğü'nde görevli Veteriner Hekimler İsmail Arabacı, Mustafa Yiğit, Veteriner Sağlık Teknisyeni Ahmet Bal oluşan jüri, buzağılar dışında ahırlara da işletme puanı verdi. Jüri, ahırlar için barınak durumu, teknik özellikler, iç ve dış temizlik, hayvan sayısı, buzağıların ana karakterleri ile karşılaştırılması, hayvan sahibinin İlçe Tarım Müdürlüğü ile ilişkileri, desteklemelerden yararlanıp yararlanmadığı konularında 30 üzerinden işletme puanı verdi. 3 veteriner Hekim ve bir Zoo Teknist’ten oluşan 4 kişilik jüri ise buzağılarda dış görünüş, yaşa göre gelişimi, sağlıklı görünüm, ırkının özelliklerini taşıyıp taşımadığı,durum pozisyonu ve tırnak bakımı kriterlerini dikkate alarak 21 buzağıya 70 üzerinden puan verdi.


Yarışmada, Ali Özer’e ait Holstein cinsi 6 aylık buzağı birinci olurken, Niyazi Yıldırım’a ait Holstein cinsi 3 aylık buzağı ikinci, Hilmi Yavauz’a ait Şarole cinsi 4 aylık buzağı da üçüncü oldu.


Yarışmada dereceye giren buzağı sahiplerine ödüllerini Vali Yardımcısı Ömer Eru, Hisarcık Kaymakamı Ertuğrul Egemen, Tarım İl Müdürü Bekir Gencer, İl Genel Meclisi Başkanı Kamil Saraçoğlu, Hisarcık Belediye Başkanı Nihat Helvacı verdi.
Yarışmada birinci gelen buzağı sahibine yaklaşık bin YTL değerinde süt sağım makinesı, 3 çeyrek altın, 5 çuval yem, kepek, peynir, veteriner ilaçları olmak üzere yaklaşık 2 bin YTL değerinde hediyeler verildi. Ayrıca ücretsiz hayvan muayenesi ve suni tohumlama,ikinciye 3 çeyrek altın, 2 çuval pamuk küspesi, 2 çuval yem, peynir, veteriner ilaçları, ücretsiz hayvan muayenesi ve suni tohumlama, üçüncüye 2 çeyrek altın, 2 çuval pamuk küspesi, 2 çuval yem, peynir, veteriner ilaçları, ücretsiz hayvan muayenesi ve suni tohumlamayla ödüllendirildi.

..
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2008 Cumartesi 11:52:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?