7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

En güzel buzağılar seçildi

HİSARCIK’TA 'EN GÜZEL BUZAĞI' YARIŞMASI

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen 'en güzel buzağı' yarışması ilginç görüntülere sahne oldu.

Hisarcık Kültür ve Sanat Festivali kapsamında hayvancılığı teşvik etmek, kültür ırkı hayvancılığı geliştirmek amacıyla Hisarcık Belediyesi ve Tarım ilçe Müdürlüğü'nce bu yıl 18.si düzenlenen 0-8 aylık buzağı teşvik yarışmasına 15 üretici katıldı.

Yarışmada İl Tarım Müdürlüğü'nde görevli Veteriner Hekimler Sedat Korkmaz, Alper Tamer ve İbrahim Çırak’tan oluşan jüri, buzağılarda dış görünüş, yaşa göre gelişimi, sağlıklı görünüm, ırkının özelliklerini taşıyıp taşımadığı, durum pozisyonu ve tırnak bakımı kriterlerini dikkate alarak 15 buzağıya 70 üzerinden puan verdi. Yarışma öncesinde Hisarcık İlçe Tarım Müdürlüğü Veteriner Hekimleri Mustafa Yiğit ve Ahmet Bal yarışmacılara ait buzağıların barındığı ahırlar için barınak durumu, teknik özellikler, iç ve dış temizlik, hayvan sayısı, buzağıların ana karakterleri ile karşılaştırılması, hayvan sahibinin İlçe Tarım Müdürlüğü ile ilişkileri, desteklemelerden yararlanıp yararlanmadığı konularında 30 üzerinden işletme puanı verdi.

Yarışmada Halit Fidan’a ait Simental cinsi 1,5 aylık dişi buzağı birinci olurken, Ali Özer'e ait Simental cinsi 4 aylık dişi buzağı ikinci, Cemil Arslantaş’a ait Simental cinsi 3 aylık dişi buzağı da üçüncü oldu.

Yarışmada dereceye giren buzağı sahiplerine ödülleri Emet Kaymakamı ve Hisarcık Kaymakam Vekili Fatih Geyim, Tarım İl Müdürü Altuğ Atalay, Hisarcık Belediye Başkanı Mehmet Akbaş, Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan, Etibor Başmüfettişi Osman İşbiliroğlu ve Müfettiş Aydan Özkazanç tarafından verildi.

Yarışmada birinci gelen buzağı sahibine 2 kol saati, 5 kilo peynir, un, yem, seccade, serbest veteriner hekimler Ali Var ve Selman Yıldırım’dan ücretsiz suni tohumlama ve hayvan muayenesi ile ödüllendirildi. Dereceye giren diğer buzağı sahiplerine çeşitli ödüller verildi. Ayrıca yarışmaya katılan tüm buzağı sahiplerine birer çuval yem verildi.

HİSARCIK’TA 'EN GÜZEL BUZAĞI' YARIŞMASI
HİSARCIK’TA 'EN GÜZEL BUZAĞI' YARIŞMASI
HİSARCIK’TA 'EN GÜZEL BUZAĞI' YARIŞMASI
İHA
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2010 Pazartesi 11:29:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?