3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

'Enerji verimliliği' konferansı

Kütahya’nın Hisarcık ilçesine bağlı Hasanlar beldesinde, öğrenci ve velilerine yönelik “Enerji Verimliliği ve Enerji Tasarrufu” konulu konferans düzenlendi.


Hasanlar ilköğretim Okulu'nda düzenlenen “Enerji Verimliliği ve Enerji Tasarrufu” konulu konferans öğrenci annelerine Hisarcık Çok Programlı Fizik Öğretmeni İsa Çetin, 3, 4, 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerine ise Hasanlar İlköğretim Okulu'nda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Adem Ceyhan tarafından verildi.


Enerji tasarrufu yapmanın aile bütçesi için önemli olduğunu belirten konuşmacılar, ” Enerji tasarrufu, üretimde, konforumuzda ve işgücümüzde herhangi bir azalma olmadan enerjiyi verimli kullanmak yani israf etmemek, verimli kullandığımız enerjiyi boşa harcamamak, aynı işi daha az enerji kullanarak yapmaktır.Isıtma, aydınlatma ve ulaşım ihtiyaçlarımızı karşılarken, elektrikli ev eşyalarımızı kullanırken, kısacası günlük yaşantımızın her safhasında enerjiyi verimli kullanmak suretiyle, ihtiyaçlarımızdan kısıtlama yapmadan aile bütçesine, ülke ekonomisine ve çevremizin korunmasına katkı sağlamamız mümkündür.

Küresel ısınmanın hızla arttığı dünyamızda kaynakların verimli kullanılması büyük önem taşımaktadır.Ekonomimizin düzelmesinde, enerjiyi tutumlu kullanmanın önemi büyüktür. Gereksiz enerji tüketiminin önüne geçilmesi ahlaki bir zorunluluktur. Boşa yanan lambaları söndürmek, bozuk muslukları onarmak, radyo, televizyon ve diğer aletleri gereksiz yere çalıştırmamak bir vatandaşlık görevidir.Ülke kaynaklarının bilinçsizce kullanılması hepimizi fakirliğe götürür. Enerji tüketiminde yaptığımız savurganlık, vatanseverlik duygularımızın zayıflığını da gösteren önemli bir ölçüttür” diye konuştular.

İha
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2009 Cuma 15:07:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?