3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

Engellilerin vefası

Kütahya’dan bir grup engelli vatandaş Hisarcık ilçesinde oturan gurbetçi Mustafa Şimşek’ e taziye ziyaretinde bulundular.

110 kilometre yol kat ederek aileleriyle beraber Hisarcık ilçesine gelen 14 kişilik engelli gurubu kendilerine akülü araba ve tekerlekli sandalye temininde yardımcı olan gurbetçi Mustafa Şimşek’e taziye ziyaretinde bulundular.

Kütahya’ daki engelliler olarak Belçika’da faaliyet gösteren Doğuş Engellilerle Dayanışma, Koruma ve Yardımlaşma Birliğine ve gurbetçi ağabeyimiz Mustafa Şimşek’e çok şey borçlu olduklarını söyleyen Kadir Tostcu, “Çünkü biz engellilerin hayatını kolaylaştıran ve tek başımıza özgürce hareket etmemize imkan sağlayan akülü arabalara hiçbir bedel ödemeden sahip olmamıza vesile oldular. Kendilerinden Allah razı olsun. Ağabeyimizin bir yakınının vefat ettiğini duyunca bizde Kütahya ve köylerinde oturan bir gurupla Hisarcık ilçesine taziye ziyaretine geldik. Bu zor gününde yanında olmak istedik. Çünkü kendisi Belçika’dan yüzde 86 malulen emekli olmasına rağmen sağlığını hiçe sayarak yıllardan beri gönüllü olarak engelli vatandaşlar için çalışmaktadır. Kendisi bizlere her zaman destek oldu ve hiçbir zaman yalnız bırakmadı. Doğuş Engellilerle Dayanışma, Koruma ve Yardımlaşma Birliğine ve Mustafa ağabeyimize çok teşekkür ediyorum“ diye konuştu.

1999 yılından beri Belçika'nın Limburg bölgesinde faaliyet gösteren 6 kadın yöneticiden kurulu Doğuş Engellilerle Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, gurbetçi ev hanımlarının gönüllü çalışmaları ile Türkiye'deki engellilere yardımlar gönderdiğini belirten dernek gönüllüsü gurbetçi Mustafa Şimşek, “Derneğimiz 8 yıldan Türkiye’nin illerde bulunan engelli vatandaşlarımıza dernek adına akülü araba, tekerlekli sandalye, diyaliz makineleri ve çeşitli sağlık malzemelerini temin etmektedir. Ayrıca derneğimizde bizler gibi onlarca fahri gönüllü mevcuttur. Derneğimize gelir amacıyla kermes, yardım amaçlı yemekler ve kendi müzik grubumuzca konserler düzenlemekteyiz. Bugüne kadar Türkiye’nin çeşitli illerinde bin 211 engelli yurttaşımıza akülü araba temin ettik. Ayrıca talep eden derneklere onlarca tekerlekli sandalye bırakıyoruz. Kütahya’dan gelerek acılı günümde yanımda olan engelli kardeşlerime çok teşekkür ediyorum. Dernek olarak hiçbir menfaat gözetmeden her zaman onların yanındayız“ dedi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2009 Perşembe 17:47:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?