29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

Eren memleketini unutmadı

Kütahya'nın Simav ilçesinde, büyük çoğunluğu Amerika da yaşayan Simavlı hayırsever Doktor Naci Eren tarafından yaptırılan 14 derslik ve 29 bürodan oluşan Üniversite Eğitim Bloğu düzenlenen törenin ardından hizmete açıldı.

Dumlupınar Üniversitesine bağlı Simav Teknik Eğitim Fakültesi (STEF) ve Simav Meslek Yüksek Okulu (SMYO)'nun Simav Kampusunda saygı duruşu ve İstiklal marşımızın okunmasıyla başlayan törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Dumlupınar Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Simav Teknik Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bahri Öteyaka yaptı.

Öteyaka, yaklaşık 1 milyon YTL harcanarak yaptırılan Eğitim Bloğunun Simav halkına ve Üniversite camiasına hayırlı ve uğurlu olması dileğinde bulundu. Simav'ın bağımsız Belediye Başkanı Rıza Özdemir'de Fakülte ve Meslek Yüksek Okuluna yeni bölümler açılması hususunda söz verilmesi durumunda Simav halkının el birliği güç birliği yaparak böyle yeni binalar yapmaya devam edeceğini bildirdi.

Simav Teknik Eğitim Fakültesi ve Meslek Yüksek Okulu'nda öğrenim gören 2 bin 200 dolayındaki üniversite öğrencisini kendi evlatlarından ayırmadıklarının altını çizen Özdemir," Öğrencilerimizin en büyük sorunu ilçede Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait bir yurdun bulunmayışıdır. Belediye olarak Kredi ve Yurtlar Kurumuna 250'si kız 250'si de erkek olmak üzere 500 kişilik yurt yapılması amacıyla bağışladığımız arsamıza en kısa sürede yeni bir yurt binası yapılması bekliyoruz" dedi.

Özdemir, üniversiteli öğrencilerin şimdilik vatandaşların kendi işlettikleri modern ve çağdaş yurtlarda kaldıklarını belediye olarak da bu yurtların jeotermal ısınma dahil diğer problemlerine öncelik tanıdıklarını ifade etti.

Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Önce'de Simav'ın Kütahya'nın ilçeleri arasında önceliği olduğunu vurguladı. Simav halkının eğitim blokları yapma hususunda kendisine verdiği sözleri tuttuğunu ve bundan dolayı da önlerinde baygı ile eğildiklerinin altını çizen Önce," Bundan böyle yardım sizden destek bizden" dedi. Önce sizler bu şekilde verdiğiniz sözleri tuttuğunuz sürece üç bölümlü fakülte ve 9 programlı Meslek Yüksek Okuluna yeni bölümler açarız. 2 bin 200 dolayındaki öğrenci sayısını daha üst seviyelere çıkarırız" şeklinde konuştu.

Törende son olarak söz alan Amerika da yaşayan Simavlı hayırsever Doktor Naci Eren," Evlatlarım sizden tek bir isteğim var. Çok çalışın. Tembel olmayın. Bu ülkenin sizlere ve sizin gibi yetişmiş evlatlara ihtiyacı var. Bakın dünya üzerinde tüm devletler Türkiye ve Türk gençliğini kıskanıyor. Birlik ve beraberlik içerisinde olun" tavsiyesinde bulundu.

Daha sonra Eğitim Bloğunun yapımına katkı sağlayan Doktor Naci Eren başta olmak üzere Belediye Başkanı Rıza Özdemir, Simav Kaymakamı Rıza Dalan, Sivil Toplum Örgütlerinin Temsilcilerine, hayırsever vatandaşlarla kurum ve kuruluşların temsilcilerine Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Önce tarafından plaket takdim edildi.

Simav Halk Eğitim merkezi Folklor Ekibinin ilgiyle izlenen gösterilerinin ardından Simav Teknik Eğitim Fakültesi ve Simav Meslek Yüksek Okulu doktor Naci Eren Eğitim Bloğu törenle kurdelenin kesilmesiyle birlikte hizmete açıldı.

iha
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2008 Çarşamba 23:06:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?