7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

Esentepe Cami ibadete açıldı

KÜTAHYA'DA ESENTEPE CAMİ İBADETE AÇILDI

Hayırseverlerin katılarıyla Kütahya'nın Perli Mahallesi'ne yaptırılan Esentepe Cami, törenle ibadete açıldı.

Aynı anda bin kişinin ibadet edebildiği caminin inşaatına 2004 yılında başladığı belirtildi. 6 yılda tamamlanan caminin 300 bin TL'ye mal olduğu öğrenildi.

Caminin açılış törenide bir konuşma yapan Kütahya Müftü Vekili Ahmet Akyıl, "Camilerin tarihi gelişimine baktığımızda İslam tarihi kaynaklarına göre, İslam'da ilk mescit Hazreti Peygamberin Mekke'den Medine'ye hicreti sırasında Kuba'da bizzat kendisinin de taş ve kerpiç taşımak suretiyle yaptırdığı Kuba Mescidi olmuştur. Medine'ye vardığında da kendisine ikamet edeceği bir ev yapmadan önce mescidi yaptırmıştır ki, sevgili Peygamberimizin bu hareketi, camilerin önemini ve zaruretini ortaya koymuştur. Müslümanlar da Resulullah'ın gösterdiği bu hassasiyeti hissederek, ihtiyaç duyulan yerlere camii ve mescitler yaptırarak Cenab-ı Hak'ın Tevbe Suresi 18. ayette, 'Allah'a ve ahiret gününe inananlar, Allah'ın mescitlerini yani camilerini imar eder' buyurmuş olduğundan, mescitleri Allah'ın mülkiyeti olarak değerlendirmiş ve Hazreti Peygamber'in, 'Allah için mescit ve cami yapan kimseye, Allahü teala benzeri ile karşılık verecek, cennette ona bir köşk ihsan edecektir' müjdesi ile de bu mükafatı yakalamak ve iman ispatı için adeta yarışa girmişlerdir" dedi.

Caminin açılış törenine AK Partili Belediye Başkanı Mustafa İça, İl Genel Meclisi Başkanı Şükrü Nazlı, AK Parti İl Başkanı Kamil Saraçoğlu, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Abdullah Atasever, İl Genel Meclisi üyesi Remzi Günay, eski belediye başkanlarından Süleyman Canan ve mahalle sakinleri katıldı.

KÜTAHYA'DA ESENTEPE CAMİ İBADETE AÇILDI
KÜTAHYA'DA ESENTEPE CAMİ İBADETE AÇILDI
KÜTAHYA'DA ESENTEPE CAMİ İBADETE AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2010 Cuma 15:01:03
Güncelleme :16 Nisan 2010 Cuma 15:14:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?