3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

Eski Yöreğil Göleti kasımda tamam

Kütahya İl Genel Meclisi Başkanı Şükrü Nazlı, Eski Yöreğil Sulama Göleti inşaatının Kasım ayında bitirileceğini söyledi.

Nazlı, Kütahya Merkeze yaklaşık 35 kilometre uzaklıkta bulunan Eski Yöreğil Göleti'nin inşaatında AK Parti Kütahya Milletvekilleri Hasan Fehmi Kinay ve İsmail Hakkı Biçer, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Akkaya, İl Genel Meclisi üyeleri Remzi Günay ve Seyit Ömer Durmuş, Sulama Müdürü Murat Koyak ile birlikte incelemelerde bulunduklarını kaydetti.

Nazlı, yaptığı açıklamada, 2009 yılı yatırım programı içeresinde yer alan göletin 1 milyon TL'ye mal olacağını ifade etti. Göletin tamamlandığında bin dekarlık alanın sulanabileceğini anlatan Nazlı, "Bilindiği gibi, Eski Yöreğil Göleti, Kütahya merkezin en büyük sulama göleti. Yöreye zenginlik katacak olan gölet adeta mavi ile yeşilin buluşması olacak. Çünkü göletin bulunduğu bölge ormanlık bir alan. Kasım ayında inşaası tamamlanacak olan göletin sulama planlaması 2010 yılında yapılacak. Gölette, yaklaşık 600 bin metreküp su tutulacak" dedi.

Nazlı, Milletvekileri Kinay ve Biçer ile birlikte Eski Yöreğil köyünü de ziyaret ederek, vatandaşlarla sohbet ettiklerini sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2009 Salı 17:44:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?