2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Esnaf ve sanatkara faiz müjdesi

Kütahya'nın Tavşanlı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nden yapılan açıklamada, son zamanlarda yaşanan piyasalarda yaşanan ekonomik sıkıntıların Türkiye'deki esnaf ve sanatkarları da etkilediği belirtilerek bundan dolayı esnaf ve sanatkarlara faiz indiriminin yapıldığı bildirildi.

Kooperatif Başkanı Yasin Demirci, kredi borcunun 31 Aralık 2008 tarihinden önce kooperatif takibine intikal etmiş ortakların, takipte bulunan ana para tutarlarını peşin ödemeleri kaydıyla ödemenin yapıldığı güne kadar işlemiş olan gecikme faiz tutarlarının, 48 aylık süreyi aşmamak üzere Kooperatifçe ortakların ödeme gücü göz önünde bulundurularak ve ayrıca herhangi bir faiz hesaplanmaksızın taksitlendirileceğini söyledi.


Bu uygulamadan yararlanmak için son başvuru tarihinin 31 Mart olduğunu dile getiren Demirci, "Ortaklarımızın kooperatifimize gelerek bu uygulamadan faydalanmaları menfaatlerine olacaktır" dedi.


Demirci, 2008 yılında yüzde 13'ler seviyesine inen Kooperatif kredileri faiz oranının son zamanlarda, önce yüzde 14,30, daha sonra da yüzde 15,60 olarak uygulandığını anımsattı.

Demirci, yükselen faiz oranları karşısında Kooperatif kredilerinin faiz oranlarının düşürülmesi için Devlet tarafından sağlanan faiz desteği oranının da yükseltildiğini belirterek, "Vadesi 2009 yılına devreden Kooperatif kredileri ile 1 Ocak 2009 tarihinden itibaren Kooperatif kefaleti ile kullandırılacak krediler için, faiz oranı, yıllık yüzde 12 olarak uygulanacaktır" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2009 Perşembe 15:46:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?