3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

Esnafa cansuyu kredisi

Kütahya’ya bağlı Hisarcık ilçesinde Sanayi ve Ticaret Bakanlığının başlatmış olduğu “Cansuyu” kredisinden 11 imalatçı esnafın yararlandığı açıklandı.

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından, 2008 yılında başlatılan cansuyu kredisi uygulamasının küçük esnaf ve sanatkar için çok yararlı bir uygulama olduğuna işaret eden Hisarcık Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İlker Kurum, ''Cansuyu kedisinden yararlanmak için Esnaf odamıza kayıtlı bulunan 11 imalatçı esnafımız başvuruda bulundu. Müracaat eden esnafların şartları uygun olduğu için tamamına can suyu kredisi verildi. 25 bin TL’lik kredi 3 ve 6 ay ödemesiz, 12 ve 18 ay vadeli olarak iki aşamada verildi.

Uzun vadeli ve sıfır faizli olduğu için bu kredi, esnafımızın 2008'de rahat bir nefes almasını sağladı. Ancak, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de küresel krizin etkileri devam etmektedir.Bu nedenle esnafımız sıkıntı içinde. Özellikle, esnafımız 2009 yılında, cansuyu kredilerinden yeniden yararlanmak için umutlu bir bekleyiş içerisinde bulunuyor. Biz, küçük esnaf ve sanatkarın, 2009 yılında rahat bir nefes alabilmesi için cansuyu kredilerinin miktarının da artırılarak, daha fazla kişiye verilmesini bekliyoruz. Bu konuda umudumuz devam ediyor” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2009 Çarşamba 12:44:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?