4
Mayıs
2024
Cumartesi
KÜTAHYA

Esnafa önemli çağrı

Kütahya Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (KESOB) Başkanı Kenan Eskiçubuk, esnaf ve sanatkarları kayıtlarını güncellemeleri ve aidat borçlarını ödemeleri konusunda ikaz etti.

Eskiçubuk, 5362 sayılı Meslek Kuruluşları Kanunu'nun yürürlüğe girmesiyle bu kuruluşların üyelerinin kayıtlarını güncellemeleri gerektiğini belirtti. Esnaf ve sanatkarlardan bağlı bulundukları odalarda bulunan kayıtlarını güncellemelerini isteyen Eskiçubuk, "Aynı kanunun geçici 5. maddesinde de oda üyelerinin aidat borçlarını ödemeleri isteniyor.

Esnaf ve sanatkarlarımızın mecburi olan kayıt güncelleme muamelelerini yaptırmak bir an önce bağlı bulundukları odalara başvurmaları gerekiyor. Kayıtlarını güncellemeyen üyeler genel kurullarda oy kullanamayacaklar" dedi.
Odalara aidat borcu bulunan üyeleri de uyaran Eskiçubuk, 2004 yılı aidatlarını ödemek şartıyla 2003 ve öncesi aidat borçlarının faizleriyle birlikte silineceğini söyledi.

2004 borçlarının en geç 15 Eylül 2005 tarihine kadar ödenmesi gerektiğini kaydeden Eskiçubuk, bu süreçte ödeme yapmayan esnaf ve sanatkarların aftan yararlanamayacağını ve eski borçlarının faizleriyle birlikte tahsil edileceğini hatırlattı.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2005 Salı 17:05:26
Güncelleme :26 Temmuz 2005 Salı 17:07:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?