22
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜTAHYA

Esnafa pazar izni müjdesi

ESNAFA PAZAR İZNİ MÜJDESİ

Pazar günleri işyerini açık tutmak isteyen esnafın belediyeden ruhsat almadan ve harç ödemeden işyerlerini açabileceği bildirildi. Kütahya Esnaf ve sanatkarları Odaları Birliği Başkanı İbrahim Yiğit, bu konuda açılan davanın esnafın lehine sonuçlandığını söyledi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonunun 20011/5 sayılı genelgesine istinaden bir açıklama tapan Kütahya Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği KÜTESOB Başkanı İbrahim Yiğit şunları söyledi, “Hafta Tatili Hakkında Kanunun 4’üncü ve 5’inci maddelerinde sayılan; lokantalar, fotoğrafhaneler, kahvehaneler, fırıncılar, yalnız sebze, yaş meyve ve tütün satanlar, matbaalar, münhasıran yevmi gazete bayileri, umumi bahçeler, tiyatrolar, spor, konferans ve konser salonları, sinemalar, halkı eğlendirmeye mahsus oyun mahalleri, kulüpler, piyango bileti satış şubeleri, hanlar, oteller, hamamlar, liman, iskele ve istasyon, gümrük ve antrepolardaki tahmiliye ve nakliye şirket ve cemiyetleri, yapıcılık, tuğracılık gibi işlerle, tütün, incir, üzüm, meyan kökü, zeytin, ağaç palamudu, susam, fındık, pancar gibi zirai ve sınai mahsulatın işlenmesi ve manipülasyonu gibi açık havada ve senenin bir kısmında yürütülen veya faaliyeti mevsime tabi olan işler veya bu işlerin yürütüldüğü müesseseler, turistik, hediyelik ve hatıra eşya satan ticarethane ve müesseseler, nalbantlar, alet ve edevatı ziraiye tamircileri ve kasapların Pazar günü işyerlerini açmaları için belediyeden ruhsat alarak harç ödemeleri gerekmediğine dair Ankara 1. İdare Mahkemesinin açılan davanın, esnafımızın lehine sonuçlandığı ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu’nun genelgesiyle teşkilatımıza duyurulmuştur. Söz konusu kararının temyiz incelemesi Danıştay 8. Dairesinin 07/12/2010 tarih ve E. 2010/5698, K. 2010/6534 sayılı ilamıyla lehimize olarak sonuçlanmış ve karar kesinleşmiştir” dedi.

2010 yılında kayıt sildiren esnaf sayısının oldukça yüksek olduğunu söyleyen İbrahim Yiğit, konuşmalarına şöyle devam etti: “Malum, esnafımız vergisiyle, sigortasıyla, kirasıyla kıt kanaat geçinmeye çalışırken tatilinden fedakârlık yaparak pazar günleri de çalışmak mecburiyetinde kalıyordu. Fakat bunun için de belediye’ ye harç ödemeleri ve özel ruhsat almaları gerekiyordu. Dolayısıyla verdiği, aldığının önüne geçiyordu. Esnafımızın az da olsa rahatlaması bizleri onların temsilcisi olarak ziyadesiyle memnun etmektedir. Bu nedenle, bu kararın esnafımıza, dolayısıyla pazar günleri ihtiyaçlarını karşılayabilmek ve hizmet alabilmek için halkımıza hayırlı olmasını dilerim.”

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2011 Salı 21:25:02
Güncelleme :26 Ocak 2011 Çarşamba 01:07:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?