2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Esnafın sıkıntısı büyüyor

Bin 261 ortaklı Kütahya’nın Simav Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin Mali Genel Kurulu gerçekleştirildi. Belediye Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen Genel Kurul Toplantısına Simav Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi başkanı Ali Aydoğan, yönetim kurulu üyeleri, Simav Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yılmaz Avseven, Halkbank Simav Şube Müdürü İbrahim Akarsu, çok sayıda dernek ve oda temsilcileriyle esnaf ve sanatkarlar katıldı.

Divan Başkanlığı'nı Enver Erdoğan’ın yaptığı kurulda konuşan Simav Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Aydoğan, kooperatifin çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi. Aydoğan yaşanan ekonomik kriz nedeniyle esnafların sıkıntılı günler geçirdiğini söyledi. Esnafların aldıkları kredileri ödemekte zorlandıkları için kooperatifinde zor durumda bulunduğunu kaydeden Aydoğan, yaşanan ekonomik kriz nedeniyle kooperatifin üyelerine son beş aydır kredi verememesinden büyük üzüntü duyduklarını ifade etti.

Konuşmaların ardından okunan faaliyet ve denetleme raporu oy birliğiyle kabul edildi. Toplantının dilek ve temenniler bölümünde söz alan Simav Halkbank Şube Müdürü İbrahim Akarsu, Simavlı esnafların Kooperatife toplam 467 bin TL.sı borcu bulunduğunu, bu borcun yasal süresinde ödenmemesi durumunda Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi ve üyelerini zor günlerin beklediğini kaydetti.

Kooperatif ortaklarına seslenen Akarsu,” Gayret sizden, yardım bizden” şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2009 Cumartesi 12:12:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?