29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

Etüd devam ediyor

Kütahya'nın Gediz ilçesinde, sulama amaçlı olarak kullanılacak olan gölet için, zemin etüdü çalışmalarının sürdüğü açıklandı. 

Gediz Gölet çalışmaları hakkında açıklama yapan Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, "Yaklaşık bir aydan bu yana Gediz’de bulunan sondaj ekipleri Ramazan Bayramı sonlarına kadar çalışmalarını sürdürecekler. Bölgenin en büyük su tutma kapasiteli göleti olacak Gediz Göleti için yürütülen çalışmalarda zemin sağlamlığı için numuneler alınıyor. Alınan numuneler doğrultusunda zeminin su geçirimliliği değerlendirilecek. Böylece gölette su tutulduğunda havzanın suyu tutup tutmayacağı konusunda bilgi sahibi olunacak. Ayrıca zeminin basınca dayanıklılığı da ölçülüyor. Birçok alanda yürütülen zemin etüt çalışmalarının ardından sulama projesi hazırlanacak" dedi. 

Gediz Göleti tamamlandığında 3.5 milyon metreküp su kapasitesi ile bölgenin en büyük göleti olarak Abide ve Çeltikçi köyleri dahil tüm havzayı sulayabilecek ve tarımla uğraşan vatandaşlarımızın sulu tarıma geçmelerine olanak sağlayacak.

iha
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2008 Cumartesi 13:27:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?