3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

Evdeki hesap çarşıya uymadı

Kütahya’da, bir grup ev hanımının aile bütçelerine katkıda bulunmak için evlerinde yapıp satışa sundukları yiyecek ve el sanatları, rağbet görmüyor. Yerel Gündem 21’in teşebbüsüyle 2 yıl önce Belediye Kültür Sarayı’nda kendilerine yer tahsis edilen 10 kadar bayan, haftanın 3 günü evlerinde yaptıkları börek, tatlı ve pasta çeşitlerini satıyor.

Ancak halkın bu ürünlere ilgi göstermemesi, müteşebbis bayanları üzüyor. Yiyeceklerin yanı sıra el sanatlarını da ayrı yerde satışa sunan ev hanımları, kaşkol, bere, kazak ve bayan elbisesi gibi ürünlerin bundan 1.5 yıl öncesindeki gibi itibar görmediğini söyledi.

Kütahyalı müteşebbis bayanlar, "Artık burada satışa sunduğumuz yiyecek ve el sanatları, eskisi gibi fazla rağbet görmüyor. Haftanın 3 günü burada sergi açıyoruz. Ancak işlerimiz durma noktasına geldi. 3-5 YTL ile kapattığımız günler oluyor. Türkiye’de son 2 yıl içinde birçok iş dalı artık eski günlerine döndü. Ama biz gün geçtikçe geriye gidiyoruz. Bu durgunluğun sebebini bir türlü tespit edemedik" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2005 Pazar 00:21:00
Güncelleme :24 Şubat 2005 Perşembe 16:38:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?