26
Nisan
2024
Cuma
KÜTAHYA

Evliye Çelebi'nin izinde 40 gün yolculuk

KÜTAHYA'DA 'EVLİYA ÇELEBİ KÜLTÜR YOLU PROJESİ' TAMAMLANDI

Kütahya'da, 'Evliya Çelebi Kültür olu Projesi'nin tamamlandığı bildirildi.

İngiltere Edinburg Üniversitesi öğretim üyelerinden Osmanlı Türk Tarihi Araştırmacısı ve yazarlarından İskoçyalı Dr. Caroline Finkel ve beraberindeki heyet, Belediye Başkanı Mustafa İça'yı makamında ziyaret ettiler.

Kütahya Rahvan Atlı Spor Kulübü Başkanı Birol Babanoğlu, Evliya Çelebi Derneği temsilcisi Mücahit Dinç’in hazır bulunduğu ziyaret sırasında bir konuşma yapan Belediye Başkanımız Mustafa İça, "Kütahya’mızın tanıtılması içinde büyük önem taşıyan ve Kültür ve Turizm Bakanlığımızca desteklenen, “Evliya Çelebi Kültür Yolu Projesi” kapsamında at sırtında kırk gün kırk gece devam eden bir serüvenin sona ermesinde beraberiz. Evliya Çelebi 1611 yılında Kütahya’mızın Zeryen Mahallesinde doğmuştur. Kütahya’nın kültür ve turizm açısından tanıtımında, Evliya Çelebi’nin ön plana çıkarılmasına yönelik Belediyemiz ve derneklerimizle 2004 yılından itibaren bir dizi faaliyetlerde bulunduk. İlk olarak Evliya Çelebi Müze Evini hayata geçirdik. Şunu da memnuniyetle öğrenmiş bulunmaktayım ki, 2011 yılının UNESCO tarafından Evliya Çelebi yılı olarak benimseneceğini öğrendim. Bu etkinlik Evliya Çelebi'nin tanıtılması anlamında güç odağı olacaktır. Dr. Caroline Finkel başkanlığında oluşturulan atlı ekibimiz önderliğinde, Hersek Köyünden 22 Eylül’de başlayan ve 2 Kasım’da son bulan, seyahatnamede yer alan güzergah boyunca, mekanları, orada yaşayanları tekrar görüntülemek, kültürel değerlerimizde, Seyahatnamede bahsedilen ile bugünkü yaşam arasında bir köprü kurmak amacıyla başlatılan kültür yolu projesi tamamlandı. Ben kendilerine, Kültür ve Turizm Bakanlığımıza ve katkı veren herkese teşekkür ediyorum. Bu seyahatin bir belgesel haline getirilip, gerek ulusal, gerekse uluslar arası düzeyde tanıtılmasıyla ana amacının da gerçekleşeceğine inanıyorum. Bu konudaki gayretleri için özellikle Caroline Finkel hanımefendiye teşekkür etmek istiyorum” dedi.

İngiltere Edinburg Üniversitesi öğretim üyelerinden Osmanlı Türk Tarihi Araştırmacısı ve yazarlarından İskoçyalı Dr. Caroline Finkel’de Başkan İça’ya desteklerinden dolayı teşekkür ederek, Evliya Çelebi Yolu Projesi'nin bir belgesel hale getirileceğini ifade etti.

KÜTAHYA'DA 'EVLİYA ÇELEBİ KÜLTÜR YOLU PROJESİ' TAMAMLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2009 Salı 14:43:01
Güncelleme :3 Kasım 2009 Salı 15:43:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?