3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

Eynal'ın artık doktoru var

Kütahya’nın Simav İlçe merkezine 4 kilometre uzaklıktaki belediyenin işlettiği bin 200 yatak kapasiteli dünyaca ünlü Eynal Kaplıcaları'na Sağlık Gurup Başkanlığı'nca doktor ve hemşire atandı, tam donanımlı ambulans tahsis edildi.

Kaplıca müşterilerini memnun eden uygulamadan çevre köylerde yaşayan vatandaşlarında yararlandığı bildirildi. Kaplıcanın İşletme Müdürü Cemil Baybuk, kaplıca müşterilerinin çoğunluğunun yaşlı ve hastalardan oluştuğunu bildirdi.

Baybuk, doktor, hemşire ve tam donanımlı ambulanstan oluşan sağlık ekibinin gün boyu kaplıcada hazır bulunmasının müşterilerini memnun ettiğini bildirdi. Kaplıcadan yararlanmak isteyen müşterilerin kendilerinden ilk isteklerinin sağlık ekibinin bulunup bulunmadığı yönünde soruları olduğunu vurgulayan Baybuk,” Şimdi rahatlıkla sağlık ekibimiz var diyebiliyoruz. Kaplıcamızda doktorumuz da var diyebilmekten büyük keyif alıyoruz” şeklinde konuştu.

Simav Sağlık Gurup Başkanlığınca Eynal Kaplıcalarında görevlendirilen pratisyen Doktor Mehmet Utku Tutar, şifalı sıcak sulardan yararlanmak üzere kaplıcaya gelen müşterilerin kendisinden tıbbi bilgiler aldıktan sonra tedavilerine başlamasının daha olumlu sonuçlar doğurabileceğini söyledi. Hemşire Yasemin Onur ise polikliniğe başvuran kaplıca müşterileriyle çevre köylerdengelen hastalara gün boyu hizmet sunduklarını dile getirdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2009 Çarşamba 18:07:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?