25
Nisan
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Facianın eşiğinden dönüldü

Kütahya'da facianın eşiğinden dönüldü LPG yüklü tankere oksijen yüklü tanker çarptı, karayolu 5 saat trafiğe kapatıldı.

 

Kütahya-Afyonkarahisar Karayolunun 45 kilometresinde buzlanan yolda kayan oksijen yüklü tanker önündeki Likit Petrol Gazı(LPG) yüklü tankere çarptı. Çarpma nedeniyle LPG yüklü tankerde gaz sızıntısı meydana gelirken Kütahya-Afyonkarahisar karayolunu çift yönlü olarak 5 saat trafiğe kapattıldı.

Dün akşam saatlerinde Kütahya-Afyonkarahisar Karayolunun 16'ncı ile 50'inci kilometreleri arasında kar yağışı ve tipi nedeniyle çok sayıda araç yolda mahsur kaldı. Bölge Trafik polislerinin yardımıyla, kapanan Kütahya Afyonkarahisar karayolu bir süre sonra tek şeritten trafiğe açıldı. LPG yüklü tankerde gaz sızıntısı

Dün saat 23.30 sıralarında ise Kütahya-Afyonkarahisar karayolunun 45'inci kilometresinde yolun buzlu olması nedeniyle kayan Hüseyin Nazhan yönetimindeki 35 ELU 27 plakalı oksijen yüklü tanker, önündeki LPG yüklü 34 DK 0829 plakalı başka bir tankere çarptı. Kazada oksijen yüklü tankerin sürücüsü yaralanırken LPG yüklü tankerde de gaz sızıntısı başladı.

Olay yerinde bulunan trafik polisleri, sızıntı nedeniyle Kütahya -Afyonkarahisar karayolunu trafiğe kapattı. LPG yüklü tankerin yakınında bulunan araçlar kurtarıcılar yardımıyla çekilerek uzaklaştırılırken Eskişehir'den gelen uzman kişiler de gaz sızıntısını durdurdu. LPG yüklü tankerin vinç yardımıyla yolun kenarına çekilmesinin ardından çift yönlü olarak trafiğe kapanan karayolu saat 04.30 sıralarında yeniden ulaşıma açıldı.

Tanker kazası nedeniyle yolun kapatıldığı bilgisini alan İl Emniyet Müdürü Kadir Akbıyık ve İl Jandarma Alay Komutanı Cengiz Akçay olay yerine gelerek bilgi aldı. Kaza nedeniyle karayolunda uzun kuyruklar oluşturan sürücüler de zor anlar yaşadı. 

...
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2013 Pazartesi 13:38:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?