8
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜTAHYA

Festivalde 'gazete okuyun' mesajı

SANAT FESTİVALİNDE 'GAZETE OKUYUN' MESAJI

Kütahya Kültür ve Sanat Festivali etkinlikleri kapsamında 9 ilin Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri, Kütahya'da caddede atölye çalışması etkinliği düzenledi. Etkinlikte Kocaeli Güzel Sanatlar Lisesi ekibinin gazete adamı vatandaşlarca ilgi ile izlendi.

Kütahya, Eskişehir, Kocaeli, Denizli, Muğla, Aydın, İzmir, Bolu ve Uşak güzel sanatlar liselerinin öğrencilerinin etkinlikleri hafta sonu da devam etti. Etkinlikler kapsamında 'Sevgi yolu' diye bilinen Cumhuriyet Caddesi'nde stantlar kuran öğrenciler, resim, plastik sanatlar gibi güzel sanatlar branşlarında eserler yaptı. Kocaeli’nden gelen Güzel Sanatlar Lisesi ekibi ise yapmış olduğu devasa 'gazete adam' ile Kütahyalılara okuma mesajı verdi.

Beraberinde getirdikleri telleri insan maketine dönüştürerek içerisine gazete dolduran Kocaelili ekip oluşturdukları maket adamın ellerine gazete tutuşturarak temsili gazete okumayı anlattılar. Yaptıkları etkinliğin içeriğini ve bu etkinlikle vermek istedikleri mesajın detaylarını anlatan Hayrettin Gürsoy, Kütahya’da düzenlenen etkinliğe davet edildikleri için çok mutlu olduklarını bildirdi.

Festival etkinlikleri çerçevesinde yapmış oldukları gazete adam maketi ile ilgili bilgi veren Gürsoy, “Festivale katılan her grup çeşitli şekillerde canlı performansla bir şeyler anlatmaya çalışıyor. Kimisi yağlıboya resimler çiziyor, kimisi karakalem çalışmaları yapıyor. Biz ise canlı performans gösterimizle gazete okumayı ele aldık. Burada yapmış olduğumuz “gazete adam” ile insanlara okumalarının mesajını vermek istiyoruz. Çünkü günümüzde gazeteler okunmak dışında birçok amaç için kullanılıyor. Örneğin, cam silmede, bir şeylerin üstünü kapatmada, hatta sofra altlarına sermekte kullanılıyor. Bizim bu çalışmamızın amacı gazetenin asıl amacı için kullanılmasıdır. Yapılan çalışmamızda hazırlanan 'gazete adam' elindeki gazeteyi okuyor. Kafasının arka kısmından uzanıp giden gazeteler de bu kişinin okumuş olduğu gazetelerin miktarını anlatıyor. Bu çalışmamızla insanları gazete okuma konusunda biraz ikna ettiysek ne mutlu bize” diye konuştu.

Festival etkinlikleri kapsamında caddenin ortasında kurulan büyük platformda yağlı boya tablolar da sergilendi.

SANAT FESTİVALİNDE 'GAZETE OKUYUN' MESAJI
İHA
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2010 Cumartesi 13:28:02
Güncelleme :15 Mayıs 2010 Cumartesi 22:40:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?