29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

Fidan dik, muhtaçları sevindir!

Kütahya'da, Sosyal Yardım ve Kültür Vakfı'nın Bayanlar Kurulu üyeleri tarafından başlatılan "Fidan dik, muhtaçları sevindir" kampanyası çerçevesinde, Doğalar Köyü yakınlarındaki 80. Yıl Cumhuriyet Fidanlığı'na bin adet çam fidanı dikildi.

Giyecek, yiyecek ve burs gibi yardımlarla dar gelirlilerin imdadına koşan Sosyal Yardım ve Kültür Vakfı'nın Bayanlar Kurulu Başkanı Yıldız Güral, "Fidan dikiminden elde ettiğimiz gelirle, muhtaç olan bebekli annelerin süt ve gıda ihtiyaçları ile hastane giderleri karşılanacak. Kurulumuz kampanya dolayısıyla yoğun bir çalışma sergiledi. Kendilerini kutluyorum" dedi.

Sosyal Yardım ve Kültür Vakfı Başkanı İhsan Tunçoğlu da, vakıf olarak Kütahya'nın yeşillendirilmesine katkıda bulunmanın sevincini yaşadıklarını ifade etti.

Aynı bölgeye geçen yıl ve bir önceki yıl da 2 bin adet çam fidanı dikildiğini kaydeden Tunçoğlu, "Son 2 yılda diktiğimiz fidanların yüzde 99'unun tutmuş olması bizleri heyecanlandırdı. Bu faaliyetlerimizi önümüzdeki yıllarda da süreceğiz" diye konuştu.

Çevre ve Orman İl Müdürlüğü yetkililerin de hazır bulunduğu fidan dikiminde, hayırsever bayanlar bin adet fidanı toprakla buluşturdu.

.
Yayın Tarihi : 22 Mart 2008 Cumartesi 18:25:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?