29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

Fidan kontrolleri devam ediyor

Kütahya merkez ve ilçelerinde fidan satış noktalarında ve pazar yerlerinde, üreticilerin sağlıklı fidan almalarını sağlamak amacıyla Tarım İl Müdürlüğü teknik elemanları tarafından başlatılan kontrollerin devam ettiği bildirildi. 

Tarım İl Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Kütahya'ya başka illerden gelen 'taşıma ve satış sertifikası' olmayan, sağlıksız, fidan özelliğini yitirmiş fidanların imha edildiği kaydedildi. 

Açıklamada şöyle denildi: "İlimizde fidan yetiştiriciliği yapan ruhsatlı üreticilerimizin fidanları muayene edilip sağlıklı olduklarına karar verildikten sonra mühürleme işlemi yapılmakta ve 'taşıma ve satış sertifikası' verilerek satışlarına izin verilmektedir. Üreticilerimizin 'taşıma ve satış sertifikası' olmayan kişilerden ve mühürlü olmayan fidanları almamaları gerekmektedir. Kontrol ve denetimlerimiz sezon boyunca devam edecektir."

İHA
Yayın Tarihi : 13 Mart 2008 Perşembe 11:52:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Selim Akşan IP: 67.159.45.xxx Tarih : 19.03.2008 01:05:38

Güzel, denetim yapıyorlar ama kendi sattıkları elma ağaçları yoz elma ağacı çıkıyor.Ne meyvası oluyor ne de birşeyi. Ziraat'ten kaman cevizi veriyorlar cevizler 5-6 sene oldu ne büyüdü ne tat verdi kuruyup gitti! bu nasıl kontrol? kendi ağaçları iyi olmuyor Böyle olunca Tarım il müdürlüğünden ne elma nede başka birşey alası gelmiyor insanın. Yetkililer kendi işlerine bile ne yazıkki özen göstermiyor Başkalarının ağaçlarını denetlemesi ne derece oluyor merak ediyorum...