30
Nisan
2024
Salı
KÜTAHYA

'Fırçalar Çantada Dişler Yolunda' projesi

Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürlüğü'nün Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ve Afyonkarahisar Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa yürüteceği “Fırçalar Çantada Dişler Yolunda” adlı projenin uygulamasına başlandı. 

İlköğretim çağındaki öğrencilerin ağız ve diş sağlığına yönelik olan projenin ilk ayağı Methiye Dumlu İlköğretim Okulu'nda başladı. Projenin uygulanması nedeniyle düzenlenen törende konuşan İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Hüsnü Eren, projenin Kırıkkale ve Kütahya'dan sonra Afyonkarahisar'da uygulamaya konulduğunu söyledi. Projenin, öğrencilerin ağız ve diş sağlığına yönelik bir proje olduğunu hatırlatan Eren, “Proje kapsamında diş hekimi arkadaşlarımıza eğitim verilecek. Afyonkarahisar'da tüm okullarda, ağız ve diş sağlığına ve diş çürümelerini önlemeye yönelik flor uygulaması yapacağız. Bunu yaparken velilerden yardım alacağız. Bu işin düzenli olması için velilerden destek isteyeceğiz. Bu çok önemsediğimiz bir proje. Önemsediğimiz nedeni, bakanlıktan önce Afyonkarahisar'da hayata geçen bir proje olmasıdır” diye konuştu. 

Yaklaşık 2 yıldır ilköğretim okullarında ağız ve diş sağlığı taramaları yaptıklarını söyleyen proje koordinatörü Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nden Doç. Dr.Türksel Dülgergil, "Proje kapsamında uygulama yapılan çocuklarda genellikle süt dişleri haricinde kalıcı dişlerde çürük başlangıcı görülüyor" dedi. Dülgergil, çocukların dişlerindeki sorunları okul yönetimlerine ve ailelerine bildirdiklerini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2008 Perşembe 18:33:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?