3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

Frig Vadisi toplantısı

Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe, 'Frigya Kültür Yolu Geliştirme' projesi kapsamında, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı İsmet Yılmaz'la, görüşerek bilgi alış verişinde bulundu.

İçişleri Bakanlığı tarafından Ankara’da yapılan Valiler Toplantısı'na katılan Kocatepe, burada Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı İsmet Yılmaz ile Türkiye Kültür Yolları Geliştirme programı çerçevesinde hazırlanan 'Frigya Kültür Yolu Geliştirme' projesi kapsamında Kütahya, Eskişehir ve Afyonkarahisar illerini kapsayan Frig Vadisi için görüşmelerde bulundu.

Vali Kocatepe, "Kütahya, Afyonkarahisar ve Eskişehir illeri arasında kalan bölümde yer alan Frig Vadisi'nin tarihi, doğal ve kültürel dokusunun üç ilin ortak projesi olarak ele alınıp tanıtılmasının gerekliliği nedeniyle Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın koordinasyonunda 3 ilin valiliklerince çalışmalar başlatılmıştır. Yapılan bu çalışmalar sonucunda insanlığın ortak mirası olan doğal, kültürel ve tarihi zenginliklerin gelecek kuşaklara ulaşmasının sağlanması, Frig Vadisi Kültür Envanteri'nin oluşturulması, Anadolu'nun genelinde gözlemlenen kültürel sürekliliğin vadi sınırları içerisinde de olduğunun gözler önüne serilmesi sağlanacaktır. Ayrıca tanıtım etkinlikleri sonucunda oluşan kültür turizmi hareketlerinden elde edilen turizm gelirleri ile ilimizin, bölgemizin ve dolaylı olarak ülkemizin sosyal, kültürel ve ekonomik alanda gelişmesi hedeflenmektedir" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2009 Salı 14:20:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?