7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

Frigya Birliği toplandı

FRİGYA KÜLTÜREL MİRASI KORUMA BİRLİK ENCÜMEN TOPLANTISI ESKİŞEHİR’DE YAPILDI

Frigya Kültürel Mirasını Koruma ve Kalkınma Birliği Encümen Toplantısı, Eskişehir’de gerçekleştirildi. Frigya Kültürel Mirasını Koruma ve Kalkınma Birliği Başkanı Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga’nın başkanlığında yapılan Şubat ayı toplantısının açılış konuşmasını Eskişehir Valisi Mehmet Kılıçlar yaptı.

Frig Kültürel Mirası Koruma ve Kalkınma Birliği’nin yeni kurulduğunu belirten Kılıçlar, “Birlik çalışmalarına temelden halledilmesi gereken konularla başlayalım istedik. O yüzden ilk aşamada elle hissedilir, gözle görülür somut bir şey görülmeyebilir ama master planı hazırlanması, koruma planı yenilemesi gibi konulara ağırlık veriyoruz. Ancak üç ildeki Dağlık Frigya’yı kapsayacak şekilde rehber ve turistik haritalar ile web sayfasının hazırlanmasına hemen başlanacaktır ” dedi.

Frig Vadisi’nin canlandırılması ve turizme kazandırılması amacıyla söz konusu üç ili kapsayan FRİGKÜM’ün kurulmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararı, 31 Ekim 2009 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini belirten birlik başkanı ve Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, “Bundan sonra birliğimizin organlarını oluşturduk. Her üç ilin katılımıyla birlik genel kurulu yapıldı. Şu anda birlik toplantısının 5.sini Eskişehir’de gerçekleştiriyoruz. Öncelikle Eskişehir Valisi Mehmet Kılıçlar’a konukseverlikleri sebebiyle birlik adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Toplantıda Frig Vadisi Master Planı hazırlanması konusunda Anadolu, Dumlupınar, Kocatepe ve Osmangazi Üniversiteleri rektörlerinin konuşmaları, Frig Vadisi çalışmaları konusunda Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Serhat Akçan’ın konuşması, birlik teknik personelinin görev dağılımının yapılması konusunun görüşülmesi ve birlik hizmetlerinde kullanılmak üzere bütçe ve muhasebe programı satın alınması konusunun görüşmeler yapıldı.

Toplantıya Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe, Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, Eskişehir Valisi Mehmet Kılıçlar, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Serhat Akçan, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fazıl Tekin, Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İnce, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Önce, Eskişehir Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu, Kütahya İl Özel İdare Genel Sekreteri Dr. Müh. Salih Akkaya, Eskişehir İl Özel İdare Genel Sekreteri Cafer Odabaş, Afyorkarahisar İl Özel İdare Genel Sekreteri İbrahim Hakkı Demirsoy, Kütahya Müze Müdürü Metin Türktüzün ve Eskişehir İl Genel Meclis Üyesi Fani Can, Afyonkarahisar İl Genel Meclis Üyesi Hüseyin Mete Yıldırım, Kütahya İl Genel Meclis üyesi Seyit Ömer Durmuş ile Musa Yılmaz katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2010 Pazartesi 12:54:00
Güncelleme :15 Şubat 2010 Pazartesi 17:17:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?