7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

Fuarda 'vuvuzela' sesleri yükselecek

KÜTAHYA FUARI'DA 'VUVUZELA' SESLERİ YÜKSELECEK

Bu yıl 9 Temmuz'da açılacak olan '36. Kütahya Ticaret ve El Sanatları Genel Fuarı'nda, Güney Afrika çalgısı olan vuvuzelaların da yer alacağı bildirildi.

Kütahya Fuarı'na profesyonel bir anlayış getirmek amacıyla davet çalışmalarını yürüten Frig Fuarcılık yetkilileri, bir grup Güney Afrikalı firmanın vuvuzelalarıyla fuardaki yerlerini alacağını duyurdular.

Senegal el sanatları ve 4 ayrı kabilesi , Kenye el sanatları ve 3 ayrı kabilesi , Afrika el sanatları ve kabileleri, Dubai el sanatları ile Doğu Türkistan el sanatları ve kültürel aktiviteleri toplam 30 katılımcıya yaklaşık 300 metrekarelik alan tahsisi yapıldığı belirtildi.

Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça, yaptığı açıklamada, "Fuar her geçen yıl biraz daha değişerek ve gelişerek olması gereken noktaya geliyor. Gerek yapılan konserler gerekse açılan standların kalitesiyle her şeyin en iyisine layık olan halkımıza hizmet etmek için elimizden geleni yapıyoruz" dedi.

VUVUZELA NEDİR?

"Vuvuzela, adını Zulu dilindeki Vuvu sözcüğünden alıyor. Vuvu sözcüğü, Türkçe'de gürültü anlamına geliyor. Güney Afrikalıların anlattıklarına göre, Kudu adı verilen bir antilop çeşidinden yapılmakta olup (günümüzdeki modelleri plastikten üretiliyor) yüzyıllardır Afrika kabilelerin haberleşmesinde kullanılıyor. Günümüzde ise Vuvuzela, Güney Afrika futbol kültürünün ayrılmaz bir parçası haline geldi."

Güney Afrika'da halen devam olan 2010 FIFA Dünya Kupası'nda uzun tartışmaların neticesinde FIFA Başkanı ve Güney Afrikalı yetkililerin baskısının etkisiyle serbest bırakıldı. Dünya kupası maçlarında binlerce vuvuzela 90 dakika hiç durmadan çalmaya devam ediyor.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2010 Çarşamba 11:35:05
Güncelleme :30 Haziran 2010 Çarşamba 23:32:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?