30
Nisan
2024
Salı
KÜTAHYA

Gazeteciler'den Vali'ye ziyaret

Kütahya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İhsan Tunçoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, 24 Temmuz Basın Bayramı sebebiyle Vali Şükrü Kocatepe'ye nezaket ziyaretinde bulundu.


Ziyarette konuşan ihsan Tunçoğlu, "24 Temmuz her yıl basından sansürün kaldırılış yıl dönümü olarak kutlanmaktadır. Diğer bir ifade ile 24 Temmuz gazetecilerin bayramı olarak kabul edilmektedir. Ancak son 15-20 yıldan bu yana coşku ile kutlanan bir bayramdan söz etmek mümkün değildir. İstanbul gazeteleri ve televizyonlarına taşra muhabirliği yapan arkadaşlar ise masraflarını bile alamaz haldeler.Büyük gazeteler ve televizyonların çoğu da çalışanlarının sayılarını sürekli Azaltıyor,masraflarını kısıyorlar.Basın sektöründe bir tarafta astronomik maaş alanlar, bir tarafta geçimini zor temin edenler. Bu gerçekler ve çelişkiler çerçevesinde basında bir bayramdan söz etmek mümkün mü ?. Ancak Anadolu’da yayınlanan gazete ve televizyon sahipleri de fedakarlıkla bu görevlerini idame ettirme gayreti içindedir" dedi.


Vali Şükrü Kocatepe de, basın mensuplarını mesai arkadaşı olarak gördüğünü belirterek, "Kütahya'da basın görevini başarıyla yürütmektedir. Kentimizde basının seviyesi ve kalitesi çok iyi bir dudurumda. Tüm basın mensubu arkadaşlarımın basın bayramını canı gönülden kutluyorum" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2008 Perşembe 14:15:30
Güncelleme :26 Temmuz 2008 Cumartesi 12:50:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?