29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

Gaziler Günü kutlandı

Gaziler Günü Kütahya'da törenlerle kutlandı. Tören, ilk olarak Muharip Gaziler Derneği Kütahya Şubesi ile Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kütahya Şubesi yöneticileri tarafından Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe’yi makamında ziyaretle başladı. Ziyaret sonrası program, Atatürk Anıtına çelenk sunma, saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunması ile devam etti. Gaziler Adına Muharip Gaziler Derneği Başkanı Salih Şen’in konuşmasından sonra Abdurrahman Paşa İlköğretim Okulu Öğrencisi Aybüke Nur Altuğ şiir okudu.


Vali Şükrü Kocatepe, törende yaptığı konuşmada, "Sizler aziz şehitlerimizin dünyadaki temsilcilerisiniz. Bugün millet olarak, birlik ve beraberlik içerisinde bağımsız ve hür olarak yaşıyorsak, bunu aziz şehitlerimize ve siz değerli Kahraman Gazilerimize borçluyuz. Gazilerimiz var oluşumuzun, birlik ve beraberliğimizin, ulus ve vatan sevgisinin sembolleridirler. Çağın koşullarına, çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmak ancak tarih bilinciyle mümkündür. Türk milletinin her ferdi, yaşadığı hayatın geçmişte edinilen tecrübelerin bir sonucu olduğunu bilir. Bu bakış açısıyla gazilerinin ve şehitlerinin hatırasını canlı tutar. Onların yazdığı destanı sonraki nesillere aktarır. Böylece Türk olmanın şuurunu çocuğuna da öğretir. Vatan uğruna şehit ve gazi olmayı bir onur sayan, askere uğurlanırken “ya şehit ol, ya gazi” diye öğütte bulunan yüce ulusumuzun bu özelliği sayesinde tarihin altın sayfalarına kaydedilen isimlerimiz ile İstiklal Savaşı, Kore, Kıbrıs hiçbir zaman hafızalarımızdan silinmeyecektir. Bize emanet edilen bu kutsal vatan toprakları Atalarımızdan almış olduğumuz güç ile sonsuza kadar baki kalacaktır. Bu güzel vatanı Türk ulusuna armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere onun silah arkadaşlarını, şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle anıyor, hayatta olan gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum” dedi.


Törenlere Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutan Vekili Hava Radar Mevzi Komutanı Albay Adalet Yılmaz, Belediye Başkanı Mustafa İça, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Salih Şen, Baro Başkanı Avukat Sabit Özdoğlar, askeri erkan, gaziler, daire amirleri ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2008 Cuma 18:12:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
www.terorsehitleri.com IP: 85.100.106.xxx Tarih : 19.09.2008 23:06:09

vatan size mınnettar kahraman gazilerimiz