7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

Gece gündüz yangın nöbeti

SİMAV’DA ORMANCININ GÖZÜNE UYKU GİRMİYOR

Kütahya Simav’da son 30 yılın en sıcak günleri vatandaşları bunaltırken, ormancıları da sürekli tetikte beklemek zorunda bıraktı. Ormancılar olası orman yangılarına karşı günün 24 saati görev başında.

Son günlerde Türkiye’nin birçok bölgesinde çıkan orman yangınlarının ülke ekonomisi ve geleceği için önemli bir tehdit oluşturduğunu belirten Simav Orman İşletme Müdürü Enver Yıldırım, “Simav etrafı dağlarla çevrili bir yerleşim yeri olduğu için sürekli orman yangını riskiyle karşı karşıya bulunuyor. Ekiplerimiz her an orman yangını ihbarına karşı gece gündüz hazır olarak bekliyor. Ormanlarda sürekli kontrollerimiz devam ediyor, gözetleme kulelerinden aralıksız olarak gözlemliyoruz. Ormanlık alanlarda ilk müdahale ekiplerimiz hazır bekliyor” dedi.

Vatandaşların ormanlık alanlarda dikkat etmesi gerektiğinin altını çizen Yıldırım, “Orman yangınlarının birçoğu insan kaynaklı olarak çıkıyor. Vatandaşlar ormanlık alanlarda etrafa cam şişe ve sigara izmariti atmamalı ve kontrolsüz şekilde ateş yakmamalı. Ayrıca orman yangını gören kişilerin ücretsiz orman yangın ihbar hattı 177 ya da itfaiye 110 numaralı telefonlarını aramalarını bekliyoruz. Çünkü orman yangınlarında erken müdahale çok önemli” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2010 Perşembe 13:13:01
Güncelleme :26 Ağustos 2010 Perşembe 13:19:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?