30
Nisan
2024
Salı
KÜTAHYA

'Geçmişteki hatalara düşmeyeceğiz'

AK Parti Kütahya İl Başkanı Şükrü Nazlı, "Kişisel hırslarımızla ne partimize ne Kütahya'ya zarar verecek eylemimiz olmadı, bundan sonra da olmaz" dedi.
Geçmişteki siyasilerin yanlışına asla düşmeyeceklerini belirten Nazlı, "AK Parti'nin kimliğini, kişiliğini, siyaset üslubunu ve siyasette getirmek istediği kültür yapısına uygun davranmak, kişilerin söylemlerinden çok faaliyetlerine bakmak gerekir. Biz partide kimseyi dışlamadık, itmedik, tema içerisinde farklı düşünen arkadaşlarımızıda kazanma yoluna gittik. Bugün tavrımız bundan farklı olmaz biz asla geçmişteki siyasilerin yanlışına düşmeyeceğiz. Kişisel hırslarımızla ne partimize ne Kütahya’ya zarar verecek eylemimiz olmaz. Bu gün farklı düşünen arkadaşlarımız inanıyorum ki, ileride bu partinin çeşitli kademelerinde görev alacaktır. Şahsi dostluklarımızda zedelenme olmaz" diye konuştu.

"DOĞRU GÖRDÜĞÜMÜZ HER YERDE TARAFIZ"
Siyasette seviyeye düşürmeyecekleni ifade eden Nazlı, "Doğruyu gördüğümüz her yerde taraf olmamızda doğaldır. Burada ayıplanacak olan taraf olmak değildir. Ayıplanacak olan bulunduğun makamı kötüye kullanmak, bir başkasını rencide etmek veya kongreyi almak için hırsa kapılmak.Bunlar siyasette seviyeyi düşürmemiz demektir. Partimize saygımız gereği biz belirli bir seviyenin altına düşmesinde de taraf değiliz. Herkes şahsını değil, partiyi ön planda tutmalı. Şahsına nasıl bir zarar geldiğinde rahat sız oluryorsa, partinin de zarar göreceği husus olduğu zaman da daha dikkatli olmalıdır. Basında açıklama yapmak her hangi bir duygusal sebeple bir şeylere kırılmak. Bunun sonucunda basını davet edip bir yerlerde açıklama yapmak partimizin üslubu hiç değildir. Bizim siyasette bir duruşumuz var. Parti içi çekişmeyi bırakın. Prensip olarak diğer siyasi partiler ile ilgili onları rencide edecek bir açıklama bile yapmaktan kaçındım. Bizim eleştirdiğimiz kişiler veya şahıslar değil, olaylardır, görüşlerdir. Bunları tartışmamız gerek. Parti sevmek demek, partiyle ilgili öz eleştirileri basın önünde ulu orta yapmak değildir. Bizim buna imkan sağlayan kapalı oturumlarımız var. Varsa eleştireceğimiz hususlar herkes orda bunu yapabilir. Siyaset bir ekip meselesidir" şeklinde konuştu.

"RAMAZAN AYININ HEYECANINI VATANDAŞLARIMIZLA BİRLİKTE YAŞIYORUZ"
Ramazan ayının dolu dolu geçtiğini anlatan Nazlı, "Siyasetin ramazanı şu şekilde olur. Bulunduğunuz partinin inanç değerleri varsa ve bunları hayata geçirmeyi hedef edinmişseniz. Ramazanı dolu dolu yaşama eğiliminde olan bir partideyiz. Her sene sürekli olarak yaptığımız faaliyetler var, tüm teşkilat birimlerimizle bize gelen aileleri tesbit edip, bunları ziyaret edip, ihtiyacı olan ailelere yardımlar yapıyoruz. Toplanan erzakları bu ailelere dağıtıyoruz. Ayrıca kendi tesbit ettiğimiz ailelerede gidiyor ve iftarımızı onlarla açıyoruz. Bunun yanında ilçelere de gidiyoruz. Ramazan heyecanını birlikte yaşıyoruz onların yaptıkları çalışmaları gözlemliyoruz. Henüz yapamadığımız ama hedeflediğimiz birkaç faaliyetler daha var. Örneğin bayram öncesi esnaflarımızı ziyaret edip, onlara küçük birer kahve paketi yaptırıp, onları dağtıp bayramlarını kutlayacağız. Bosna Hersek’te Zeyk Sota Başkanlığı'nda Seyfullah İlahi Grubu var. Bunu Kütahya’ya getireceğiz. Pazar günü Belediye Kültür Sarayı’nda bir konser verecekler. Kütahya Şeker Fabrikası'nın katkılarıyla gerçekleşecek Ramazan atmosferine katkı sağlayacak önemli bir proje olacak" ifadelerini kullandı.

iha
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2008 Çarşamba 15:49:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?