2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Gediz, Araplara tanıtılacak

Kütahya’nın Gediz ilçesini ziyaret eden Arap gazeteciler, Termal Turizm Merkezleri Muratdağı ve Ilıca kaplıcalarıyla eşsiz imkanlara sahip olan bölgeyi Arap dünyasına tanıtacaklar.

Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu’nun davetlisi olarak ilçeyi ziyarette bulunan Türk-Arap Bilim, Kültür ve Sanat Derneği (TASCA) Genel Başkanı Muhammed Adil ile birlikte 9 Arap ülkesinden 20 gazeteci ve televizyoncuya çok yönlü tanıtım yapıldı.

Gediz Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Üsteğmen Gökhan Tufan, İlçe Emniyet Müdürü Seyyid Kutup Özdem, Gediz Organize Sanayi Bölgesi (GOSB) Müdürü Sabri Perşan, Milli Eğitim Şube Müdürü Zekeriya Ünal ve bazı iş adamlarının da katıldığı gezi, Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu tarafından Ilıca Kaplıcası kafeteryada verilen sabah kahvaltısıyla başladı.

Kahvaltının ardından Ilıca Kaplıcası Su Oyunları Merkezi Aquapark ve Termal Tesisleri dolaşan gazeteciler ve televizyoncular Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu’ndan ayrıntılı bilgi alarak kaplıcaya ait çeşitli mekanlarda çekim yaptılar. Daha sonra Gediz Organize Sanayi Bölgesi’ne gelen heyet, burada yeni kurulan sanayi tesislerinde inceleme yaptı. Eskigediz’e geçen gazetecilere tarihi Eskigediz Hamamı, Kurşunlu Camii ve 28 Mart 1970 tarihinde meydana gelen depremde ölen 1086 kişinin anısına yaptırılan Deprem Şehitleri Anıtı gezdirildi.

Ambalaj Sanayi ve Kocadağlar Mobilya gibi sanayi kuruluşları ile Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Gediz Meslek Yüksekokulu’nda da incelemelerde bulunan gazeteciler, ilçeye 30 km. uzaklıkta 2312 metre yüksekliğe sahip Muratdağı’na götürüldü. Burada yabancı konuklara tercüman aracılığı ile ayrıntılı bilgiler veren Gediz Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürü Serdar Erkan, 1987 yılında Bakanlar Kurulu Kararı ile Termal Turizm Merkezi, 2003 Mayıs ayında ise Türkiye Doğal Hayatı Koruma Vakfı tarafından Önemli Bitki ve Kuş Alanı ilan edilen Muratdağı’nın, sıcak-soğuk su kaynakları ve zengin doğa yapısı ile birçok bilim adamının araştırma konusu olduğunu anlattı. 1450 metredeki Termal Kaplıcalar ile çevresinde bulunan yaylalardaki endemik bitki türü ve yaban hayatından bahseden Müdür Serdar Erkan, belediyenin uzun süredir yaptığı çalışmalar sonunda 70’in üzerinde endemik bitki türü ortaya çıkarıldığını ve fotoğraflandığını ifade etti. Tanıtımın ardından Arap konuklara tesislerde kebap ziyafeti verildi.

Yemekten sonra gezi değerlendirmesi için bir konuşma yapan TASCA Genel Başkanı Muhammed Adil, Türkiye ile Arap ülkelerinin ekonomik ortaklık konumunu yükseltmek amacıyla yapılan temas ve ziyaretlerin artırılacağını söyledi. Kütahya’nın doğal güzellikler, termal turizm, madencilik, çini, seramik ve el sanatları bakımından çok zengin olduğuna işaret eden TASCA Genel Başkanı Muhammed Adil, madenleri, gelişen sanayisi ve özellikle Termal Turizm Merkezleri Muratdağı ve Ilıca kaplıcalarıyla eşsiz imkanlara sahip olan Gediz’i Arap dünyasına tanıtmak için gayret göstereceklerini ifade etti.

Arap yatırımcı ve turistlerin ilçeyi yakından tanıması için çalışacaklarını belirten Başkan Adil, “Tanıtım çalışmalarımızın ardından Arap yatırımcılar ve turistler buralara kadar gelecek. Karşılıklı olarak ticari ve kültürel ilişkiler de artacak” dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2009 Cuma 12:26:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?