29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

Gediz, ayağa kalktı

Kütahya’nın Gediz ilçesinde, Şemdinli Aktütün Jandarma Sınır Karakolu’na yapılan saldırının ardından terör örgütüne lanet yağdı.


Daha önce Bingöl’de baraj inşaatını koruma görevine giderken teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Jandarma Komando Er Ramazan Demirci ve arkadaşları için Eylül ayı başından beri yürekleri yanan Gedizliler, Şemdinli Aktütün Jandarma Sınır Karakolu’nda 17 askerin şehit edilmesi ve 21 askerin yaralanmasıyla sonuçlanan son saldırıdan sonra terör örgütü aleyhine yürüyüş yaptı.


Cumhuriyet Caddesi’nde yürüyen kalabalığa vatandaşlar tarafından destek ve sevgi gösterisi yapıldı. Ellerinde taşıdıkları Türk Bayrağı, şehit Jandarma Komando Er Ramazan Demirci’nin fotoğrafı, döviz ve pankartlarla caddeden geçen topluluk “Hepimiz Mehmetçiğiz hepimiz şehidiz”, “Bir Mehmet ölür bin Mehmet doğar”, Şehitler ölmez vatan bölünmez”, Aponun piçleri yıldıramaz bizleri”, “Kahrolsun PKK”, “Ya bu kanı durdurun ya millet durduracak” sloganları atarak terör örgütünü lanetledi.
Belediye Meydanı'nda toplanarak yazılı bir açıklama yapan gençler, “Kanun, nizam tanımadan öldürerek, yakıp yıkarak, çocuk, kadın ve ihtiyar demeden katlederek terör yoluyla devletimizi bölmeye çalışan PKK terör örgütüne karşı verdikleri kahramanca mücadele sırasında gencecik vatan evlatları bayrağımız gibi al kana boyanarak toprağın kara bağrına düştüler. Hem al bayrak oldular hem de bayrakta al oldular. Onları anmak, anılarını canlı tutmak için PKK terör örgütü ile filen çatışmaya girerek şehit düşen Ramazan Demirci ve arkadaşları ile Şemdinli Aktütün Karakoluna baskın sırasında canlarını veren 17 şehidimiz anısına burada toplanmış bulunuyoruz. Aziz şehitlerimizi şükranla, rahmetle anıyoruz. Onlar Malazgirt’te, Mohaç’ta, Çanakkale’de, Sakarya’da ve Dumlupınar’da kefensiz yatan şehitler kervanına katılıp cennet bahçesine uçtular. Türk Devletini ve Türk Milletini bölmek, parçalamak isteyen her türlü aşağılık davranışa karşı Türk Silahlı Kuvvetleri bu hainlere hak ettikleri cezayı verecektir” dediler.


Yapılan açıklamadan sonra çeşitli sloganlarla terör örgütüne lanet eden gençler olay çıkarmadan dağıldı.

iha
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2008 Salı 13:26:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?