30
Nisan
2024
Salı
KÜTAHYA

Gediz, Japon yatırımcıları büyüledi

Türkiye'de tatil köyü kurmak isteyen Japon yatırımcılar, Kütahya'nın Gediz ilçesinde yaptıkları incelemelerde Muratdağı ve Ilıca Kaplıcalarına hayran kaldılar.


Japon Hikara Tradıng Şirketi Yöneticisi Kenichi Maeshima ile Gulet firması İthalat İhracat ve Yatırım Departmanı Müdürü Hiroshi Takano ve yardımcıları, Termal Turizm cenneti Gediz'de Tatil köyü kurabilecekleri mekan arıyorlar.


Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu ile birlikte Muratdağı ve Ilıca Kaplıcalarını dolaşan Japon konuklar Kenichi Maeshima ve Hiroshi Takano, ilçenin, eşine ender rastlanan doğa harikası turizm alanlarına sahip olduğunu söylediler.
Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, Kaplıcaları inceledikten sonra belediyeyi ziyaret eden Japon yatırımcıları yemek ve meyve ikramıyla ağırladı. Daha sonra konuklarına Kütahya çinisi hediye eden Başkan Saraoğlu Japon yatırımcılarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Ardından konu hakkında bir açıklama yapan Başkan Saraoğlu, Tatil Köyü kurmak isteyen Japon heyetinin birlikte inceledikleri Muratdağı ve Ilıca kaplıcalarını çok beğendiğini ve hayran kaldıklarını söyledi. Başkan Saraoğlu, "İlçemize gelecek yabancı sermaye şehrimizin gelişimine yeni bir boyut kazandıracaktır. Kaplıcalarımızın doğal zenginlikleri karşısında hayranlıklarını gizleyemeyen Japon yatırımcılar tercihlerinde bölgenin ilk sıralarda yer alacağını ifade ettiler. İlçemiz açısından hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

..
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2008 Cumartesi 11:55:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?