29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

Gediz, kan bağışında birinci

Kütahya’nın Gediz ilçesinde, Kızılay Şubesi'nin en çok kan bağışı alan ilçe şubesi olduğu bildirildi.


Kızılay Gediz Şube Başkanı Celal Uluer, 3 ayda bir düzenledikleri kan bağışı kampanyasını, Tarhana Festivali'nde yaptıkları kampanyayı da ekleyerek 5’e çıkardıklarını söyledi. Kütahya ve Uşak çevresinde en çok kan bağışının ilçe şubesi olarak kendilerine yapıldığını belirten Kızılay Gediz Şube Başkanı Celal Uluer, her kampanyada en az 200 ünite kan elde ettiklerini ileri sürdü. Türk Kızılayı'nın, yıllık ülke ihtiyacı olan 1 milyon 200 bin ünite kanın 600 binini şimdiden karşıladığını ifade eden Şube Başkanı Uluer, “Bizde gönüllülük esasına göre düzenli ve steril kan temini yapılır. En düzenli kanı ilçemizdeki bağış sever vatandaşlarla temin ettiğimize inanıyorum. Kurum olarak ülke ihtiyacının tamamını karşılamayı amaçlıyoruz” dedi.
Kızılay Uşak Şubesinden Dr. Umut Bilgin Koçak öncülüğünde yapılan kan kampanyasına büyük ilgi gösteren Gedizli vatandaşlar kan vermek için yarışa girdi.

Kan vermenin insan sağlığına zararlı yanı bulunmadığını, bu güzel hareketin tüm insanlığa yapılan en büyük bağışlardan biri sayıldığını söyleyen Dr. Umut Bilgin Koçak, “Kanımızın yetmemesi kanınıza dokunuyorsa lütfen kan bağışı yapın” diye konuştu. 

..
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2008 Cuma 16:19:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?