3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

Gediz çilek cenneti oluyor

GEDİZ'DE ÇİLEK ÜRETİMİ HIZLA YAYGINLAŞIYOR

Kütahya’nın Gediz ilçesinde, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının (SYDV) Tarımsal Gelir Getirici Projeler kapsamında desteklediği çilek yetiştiriciliği hızla yayılıyor.

Gediz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Macit Çulha, Tarımsal Gelir Getirici Projeler kapsamında Bahçe Ürünlerinde Geniş Çaplı Teşvik Uygulamasıyla bölgede başlattıkları çilek ve çilek fidesi yetiştirmeye hız verdiklerini söyledi.

Uygulamada, Malçlı Çilek yetiştiriciliği için müracaat eden Üzümlü ve Gürlek beldesi ile İbrahimkahya, Aksaklar, Ilıcasu köylerinden yaklaşık 50 dönümlük arazi sahibi 10 çiftçiye 150 bin TL tutarında destek sağladıklarını belirten Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Macit Çulha, bu çiftçilere çilek fidesi, malçlama için plastik örtü, damlama sulama sistemleri ve sulama için su motoru gibi makine ve malzeme desteği sağlandığını bildirdi. Müdür Çulha, “Yaptığımız bu desteklerle sosyal güvencesi ve düzenli geliri olmayan vatandaşlarımızı üretim ve ekonominin içine çekmeyi amaçlıyoruz. Bölgemizde yaygınlaştırmayı düşündüğümüz çilek yetiştiriciliğine hız verdik. Gediz, önümüzdeki yıl kendi ürettiği çileği yiyecek. Vakfımıza çilek yetiştiriciliği ve meyvecilik konusunda yeni proje müracaatları devam ediyor” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2009 Cumartesi 14:40:02
Güncelleme :21 Kasım 2009 Cumartesi 17:28:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?