2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Gediz Devlet Hastanesi'nde kalite arttı

Kütahya’nın Gediz İlçesinde, bir süre önce eski SSK Hastanesi ile birleştirilerek bakım ve yenilemeye alınan Devlet Hastanesi’nde hizmet kalitesinin artırıldığı bildirildi.

Gediz Devlet Hastanesi Başhekimi Biokimya Uzmanı Dr. Mehmet Altınışık, sağlık hizmetlerinde kalitenin yükseltilmesi amacıyla 2008 yılında başlatılan bakım ve yenileme çalışmasının büyük bölümünün tamamlandığını, bu güne kadar yapılan düzenlemelerle kalitede büyük başarı elde ettiklerini söyledi.

Eski SSK Hastanesi ile birleştirilen Devlet Hastanesi’nin her yönden güçlendiğini belirten Başhekim Mehmet Altınışık, ilk önce SSK bölümünde deprem güçlendirmesi yaparak işe başladıklarını, buradaki bakım ve onarımın ardından hastane bahçesine yapılan ek bina arasında oluşturulan bağlantı koridoru ile tüm hizmetlerde rahatlama yaşandığını ifade etti.

Başhekim Mehmet Altınışık, “Yenilenen eski binaya kurulan hasta taşıma asansörü, kalite ve kapasitesi artırılan yoğun bakım servisi ile eksik olan araç gereçlerin tamamlanması hastalık teşhis ve tedavi yöntemlerinde başarı oranımızı yükseltti. Hasta bakımında görev yapan 3 hostesimizle refakat kargaşası ortadan kalktı.

Daha önce tomoğrafi, mamografi, kemik dens ve ultrason cihazları ile kurduğumuz görüntüleme merkezinde meme tümörü üzerinde en etkin teşhis konabiliyor. Kemiklerde kırık riskinin tespit edilerek tedaviye erken başlanması sağlanıyor. Karaciğer, safra kesesi, dalak, böbrekler, idrar yolları ve gebelikte etkili inceleme yapılabiliyor, meme ve troid bezi değerlendirmeleri yapılabiliyor. Halen geliştirmeye çalıştığımız bu donanım sayesinde şehir dışına yapılan sevkler önemli ölçüde azalmıştır. Her yönden güçlendirilen hastanemizde kaliteli ve üst seviyede sağlık hizmeti verebilecek duruma geldik. Önümüzdeki aylarda tamamlamayı hedeflediğimiz Acil ve diğer servislerdeki genişletme ve düzenleme çalışmalarımızdan sonra çok daha iyi bir seviyeye ulaşacağız” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2009 Cumartesi 14:58:25
Güncelleme :18 Nisan 2009 Cumartesi 15:07:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?