3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

Gediz tarhana festivaline hazırlanıyor

Kütahya’nın Gediz ilçesinde, her yıl geleneksel olarak 01-07 Ağustos tarihleri arasında kutlanan Tarhana Festivalinin hazırlık çalışmaları başladı.

Yapılan hazırlık çalışmalarıyla ilgili bir açıklama yapan Gediz Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Serdar Erkan, belediye tarafından Adnan Menderes Kültür Parkı’nda 7.’si gerçekleştirilecek olan festivalde, Tarhana Pişirme Yarışması başta olmak üzere birçok ünlü sanatçının katılımıyla Anfi Tiyatroda düzenlenecek ücretsiz halk konserleri ve toplu sünnet merasimi gibi etkinliklere yer verileceğini söyledi.

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Serdar Erkan, bu yıl 01-09 Ağustos tarihleri arasında 9 gün devam edecek olan Geleneksel Tarhana Festivalinde, Gediz’in kültürü olan tarhananın yanında Muratdağı ve Ilıca Kaplıcaları ile Termal Turizm Merkezi haline gelen ilçenin yurt ve dünya çapında tanıtımının yapılmasını planladıklarını belirtti.

Festival alanında iş yeri açmak isteyen esnaflar için ayrılan bölümlerde zemin ve bölüm hazırlıklarının devam ettiğini ifade eden Müdür Erkan, “Tüm festival alanı içerisinde temizlik ve genel bakım çalışmaları yapıyoruz. Festival alanı içerisinde hafta boyu iş yeri açmak isteyen esnafların kayıtları Belediye Zabıta Müdürlüğünde yapılmaya başladı. Gıda işi yapan esnaflarımızın yer tahsisi ise Adnan Menderes Kültür Parkı Zabıta Müdürlüğü binası önünde 16 Temmuz 2009 Perşembe günü saat 14.00’te gerçekleştirilecek olan ihale ile belirlenecek” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2009 Salı 15:18:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?