29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

Gediz'de ağaçlandırma seferberliği

Kütahya’nın Gediz ilçesinde, mahalle muhtarlarının kurduğu “Muhtarlar Ormanı” ile ağaçlandırma seferberliği başlatıldı. 

Milli Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü Seferberlik Kanunu kapsamında Başbakanlık tarafından yayımlanan Bozuk Ormanların Rehabilitasyon ve Erozyon Kontrol Genelgesi ile Eskigediz Beldesi Asar Ardı mevkiinde kurulan Muhtarlar Ormanı ile ağaçlandırma çalışmalarına hız verildi. 

Gediz Kaymakamlığı ve Orman İşletme Müdürlüğü arasında ortaklaşa yürütülen programla 60 dekarlık alana kurulan Muhtarlar Ormanı’nda başlatılan ağaçlandırma çalışmalarına İlçe Kaymakamı Ali Nazım Balcıoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Arpacı, Orman İşletme Müdürü İzzettin Yurtoğlu, Eskigediz Belediye Başkanı Ekrem Taşkestik, merkez ve çevreden 60 muhtar ile Eskigedizli öğrenciler katıldı. 

Muhtarlar Ormanı’na çam fidanı dikerken bir konuşma yapan Kaymakam Ali Nazım Balcıoğlu, Son yıllarda insanlığın korkulu rüyası haline gelen küresel ısınmaya karşı göz yumulamayacağını, aksine hareket etmenin ise kafayı kuma gömerek yok olmayı beklemekle aynı olacağını söyledi. Tüm dünyayı tehdit eden bu amansız tehlikenin görmezden gelinemeyeceğini kaydeden Kaymakam Balcıoğlu, “Doğanın korunması için yapılan her türlü mücadeleyi en yüksek seviyelere taşımalıyız. Geleceğimiz olan çocuklarımızı için bu tehlike ile her alanda savaşmalıyız” dedi. 

Yapılan ağaçlandırma çalışmalarıyla ilgili bir açıklama yapan Gediz Orman İşletme Müdürü İzzettin Yurtoğlu, Yayımlanan genelge kapsamında Mart ayı içinde İlçedeki boş ve bozuk alanlara 500 bin adet fidan dikimi yapılacağını söyledi. 133 bin kızılçam, 300 bin karaçam, 44 bin sedir, 23 bin adet de muhtelif ağaç fidanı dikimi yapılacağını belirten Müdür Yurtoğlu, ayrıca 60 dekarlık alanın Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, 130 dekarlık bir alanın da kamu çalışanlarının katkıları ile ağaçlandırılacağını ifade etti.

Yeni kurulan Muhtarlar Ormanı için mahalle muhtarları tarafından 100’er YTL para bağışlandı.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Mart 2008 Pazartesi 17:51:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?