7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

Gediz’de biyogaz dönemi

GEDİZ’DE BİYOGAZ İLE SERACILIK VE ELEKTRİK ÜRETİMİ YAPILACAK

Kütahya’nın Gediz ilçesinde, toprak altına boru döşenerek elde edilecek biyogaz ile seracılık ve elektrik üretimi yapılacak.

Gediz Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, biyogaz elde ederek seracılık ve elektrik üretim çalışmaları yürüten Ramtaş Tesislerini ziyaret etti.

İlçeye bağlı Gölcük köyündeki Ramtaş Tesislerinde incelemelerde bulunan Gediz Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, tesislerde yeraltına döşenen borular vasıtasıyla atık maddelerden biyogaz elde edilmeye çalışıldığını ve bu yöntemle meydana gelen ısı sayesinde bölgede seracılığın yaygınlaşmasını planladıklarını söyledi.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca (SYD) destek verdikleri proje ile seracılığın yanı sıra elektrik üretmeyi de amaçladıklarını belirten Kaymakam İsmail Çorumluoğlu, “Türkiye’de benzer uygulama sistemlerinden çok farklı olan proje çalışmalarının sonucunu heyecanla ve merakla bekliyoruz. İnşallah olumlu sonuç alırsak bölgemizde hızla yaygınlaştırmayı düşünüyoruz. Bu tür çalışmalardaki asıl amacımız ilçemizin kıyıda köşede kalmış ne kadar değeri varsa gün yüzüne çıkararak toplum hizmetine sunmaktır” dedi.

GEDİZ’DE BİYOGAZ İLE SERACILIK VE ELEKTRİK ÜRETİMİ YAPILACAK
İHA
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2010 Pazartesi 11:09:01
Güncelleme :22 Şubat 2010 Pazartesi 11:44:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?