29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

Gediz'de doğalgaz kullanımı başladı

Kütahya’nın Gediz ilçesinde, 2 yıldan beri devam eden çalışmalar sonunda mutfaklara doğalgaz verilmeye başlandı. 

İlk önce Uluoymak Mahallesindeki Halil Öztürk’ün evi ile Gediz Organize Sanayi Bölgesi (GOSB)’ne verilen doğalgaz ateşiyle kahve pişirilerek, projenin hayata geçmesinde emeği geçen Ak Parti Kütahya Milletvekili Soner Aksoy, Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, BOTAŞ ve Çinigaz Doğalgaz Dağıtım A.Ş. yetkililerine ikram edildi. GOSB doğalgaz dağıtım vanasının açılmasından sonra Yönetim Merkezinde içilen kahvelerin ardından bir konuşma yapan Kütahya Milletvekili Soner Aksoy, Aynı il sınırları içersinde bulunmalarına rağmen ekonomik olmadığı gerekçesiyle tek başlarına doğalgaz ihalesine giremeyen ilçelerin önünü açan Doğalgaz Piyasası Kanunundaki değişiklikle Gediz’in yıllarca hayalini kurduğu doğalgaza kavuştuğunu söyledi. Kanun değişikliğinden sonra Çinigaz Doğalgaz Dağıtım AŞ. İle Gediz Belediyesince imzalanan protokollerle birlikte RMS-A istasyonu ve doğalgaz terfi hattı döşeme çalışmalarına hız verildiğini belirten Milletvekili Aksoy, “Kısa sürede tamamlanan doğalgaz projesi ile hava kirliliğinden kurtarılan bu şirin ilçemizin Organize Sanayi Bölgesi sayesinde ekonomisi de gelişecek” dedi. 

Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, İki ayrı hatta yürütülen çalışmalardan GOSB hattının tamamının bitiğini, şehir içerisinde ise Uluoymak ve Özyurt mahallelerinin bazı kısımlarının tamamlanmasıyla BOTAŞ yetkilileri tarafından doğalgaz yüksek basınç hattına gaz verildiğini söyledi. Böylece ilçe merkezi ve GOSB’nde doğalgaz kullanımına başladığını ifade eden Başkan Saraoğlu, “Bölgemizde ilçe bazında ilk doğalgaza kavuşan ilçelerden olan şehrimizin Uluoymak mahallesinde oturan Halil Öztürk’un evinde ilk kez doğalgaz ateşi yandı. GOSB Yönetim Binasında da gaz ateşiyle pişen kahvemizi içtik. Bu yıl itibariyle başta TOKİ 1 ve 2’nci etap olmak üzere şehrin birçok yerinde doğalgaz kullanılabilecek. İlerleyen dönemlerde hem şehrimiz hava kirliliğinden kurtulacak hem de daha ucuz ve zahmetsiz bir yakıta kavuşacaktır” dedi. 

İlçede doğalgaz hattına gaz verilmesiyle birlikte halkın daha dikkatli davranması gerektiğini belirten Çinigaz Doğalgaz Dağıtım A.Ş. Yetkilileri, doğalgaz bulunan cadde ve sokaklarda yapılacak olan kazı yıkım ve inşaat işleri için kendilerinden izin alınmasını ve çalışmaların kontrollü yapılmasını istediler. Bina önlerine konulan servis kutularının kesinlikle kurcalanmaması herhangi bir kacak halinde ise Çinigaz AŞ. ile irtibata geçilmesi için tüm vatandaşlar uyarıldı.

.
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2008 Salı 16:54:17
Güncelleme :8 Nisan 2008 Salı 16:57:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?