2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Gediz'de domuz gribi paniği

Kütahya’nın Gediz ilçesinde, uzun süredir Türkiye gündeminden düşmeyen domuz gribi yüzünden tüm ilçe halkı arasında huzursuzluk ve dedikodu yayılmaya başladı.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Gediz’de de gündemi meşgul eden domuz gribinin ilçedeki bazı kişilere bulaştığı, ancak tedavi görenlerin vatandaşlardan gizlendiği dedikodusu herkesi tedirgin etti.

İlçe Sağlık Gurup Başkanı Dr. Besim Keleş, halk arasında çıkan asılsız haberlere ve dedikoduya itibar edilmemesi gerektiğini söyledi. Domuz gribi aşısının, ilk önce ilçe ve çevresinde sağlık hizmeti veren tüm sağlık personeli ve doktorlara yapıldığını belirten İlçe Sağlık Gurup Başkanı Dr. Besim Keleş, ikinci aşamada ise risk gurubu olarak belirlenen kalp hastaları, akciğer ve karaciğer hastaları, böbrek hastaları, şeker hastaları gibi ömür boyu ilaç kullanmak zorunda olan kişilerle okullarda uygulandığını bildirdi.

Domuz gribi aşısı uygulamasının kişilerin kendilerinden alınan onayla gerçekleştirildiğini kaydeden Sağlık Gurup Başkanı Dr. Besim Keleş, “Halen aşı yapmaya devam ediyoruz. Tamamen isteğe bağlı. İsteyen olmayabilir, çocuğuna yaptırmayabilir. Halkımız aşının zararlı olmadığını gördükçe aşı olmak istiyor ve aşı olanların sayısı gün geçtikçe artıyor. Sokakta söylenen dedikodulara itibar edilmemeli. İlçemizde henüz ciddi bir vakaya rastlanmadı. Vatandaşlarımıza, domuz gribine karşı uygun yerlere asılan uyarıcı yazılara ve Sağlık Bakanlığınca yayınlanan hijyen ve koruyucu önlemlere uymalarını tavsiye ediyoruz” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2009 Pazartesi 14:45:03
Güncelleme :23 Kasım 2009 Pazartesi 23:27:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?