2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Gediz'de MOBESE'li takip başladı

Kütahya’nın Gediz ilçesinde, Ocak ayında test görüntüleriyle faaliyete geçirilen Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (MOBESE) düzenlenen törenle tam takip göreve başladı.

MOBESE açılış törenine Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe, İl Emniyet Müdürü İbrahim çelik, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ömer Lütfü Mor, Gediz Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Seyyid Kutup Özdem, MOBESE kontrol uzmanları, polisler ve sistemin hayata geçirilmesinde katkı sağlayan vatandaşlar katıldı.

Törende bir konuşma yapan İlçe Emniyet Müdürü Seyyid Kutup Özdem, Emniyet Müdürlüğünce projesi hazırlanarak Kaymakamlık, belediye ve halk katkısıyla gerçekleştirilen kameralı koruma sistemi MOBESE ile şehir içerisinde güvenliğin önemli ölçüde artmasına katkı sağlanacağı gibi Plaka Tanıma Sistemi (PTS) ile izleme altına alınan duble yol güzergahı ve şehre giriş-çıkışların tamamen kontrol altına alındığını söyledi.

Emniyet Müdürü Özdem, Kamera izleme ve Plaka Tespit ünitelerinden oluşan MOBESE projesinde, şehrin altı ayrı noktasına yerleştirilen 35x yakınlaştırma 360 derece dönebilme kabiliyetine sahip dijital kamera ve diğer bir noktaya konan sabit dijital kamera bulunduğunu, Plaka Tespiti amacıyla şehirden Uşak ve Kütahya istikametlerine kurulan iki ayrı Taglı sistemde gidiş-geliş, gece görüşlü dört kameranın da 24 saat otomatik ve manuel takip yapabildiğini ifade etti.

İlçede, hırsızlık ve çeşitli suçlara karşı güvenlik tedbirlerinin artırılması amacıyla hayata geçirilen sistem ile suçlu ve suça meyilli olan insanları kayda alarak suç oranını önemli ölçüde düşürdüklerini kaydeden Emniyet Müdürü Özdem, konut bölgesi ile işyerlerinin ayrı olmasından dolayı artan hırsızlık olaylarının MOBESE güvenlik tedbirleri ile önüne geçileceğini belirtti. Müdür Özdem, “İlçe için hayati öneme sahip proje geçtiğimiz Ocak ayı içersinde faaliyete geçerek test çalışmalarını başarı ile tamamladı. Projenin hayata geçirilmesinde başta İlçe Kaymakamlığımız ve belediyemiz olmak üzere 19 sanayi ve sivil yönetim kuruluşu ile esnaf arkadaşımız önemli ölçüde katkı sağlamıştır. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün kontrol odasından sistemin çalışmasını canlı olarak izleyen Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe ve misafirlere MOBESE kontrol uzmanlarınca ayrıntılı bilgiler verildi. Uzmanlarca verilen bilgiye göre; Şehirde meydana gelebilecek muhtemel olayların önlemesi, suçun ve suçlunun görsel tespiti amacıyla hayata geçen projenin wimax kablosuz iletişim prensibine dayalı olması sebebiyle yeni projelere de müsait bir alt yapı oluşturduğu belirtildi.

Daha sonra İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliğinde görevli Polis Memuru İbrahim Akçakır tarafından yapılan kara kalem çalışması resim sergisi gezildikten sonra tüm misafirlere kokteyl verildi ve çeşitli ikramlarda bulunuldu.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2009 Çarşamba 22:56:03
Güncelleme :16 Nisan 2009 Perşembe 14:01:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?