30
Nisan
2024
Salı
KÜTAHYA

Gediz'de öğrenci seçimi semineri

Gediz ilçesinde, üstün zekalı ve yetenekli öğrencilerin Bilim Sanat Merkezleri'ne yönlendirilmesi ve kazandırılması amacıyla sınıf öğretmenlerine eğitim semineri verildi.

Gediz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce Anadolu Teknik Lisesi, Teknik Lisesi ve Endüstri Meslek Lisesi Salonunda Zihinsel Engelliler Öğretmeni İsmail Bacaksız tarafından verilen eğitim seminerine ilçedeki ilköğretim okullarının 3. ve 4. Sınıflarına ders veren 60 öğretmen katıldı.

Seminerden önce bir konuşma yapan Gediz İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Zekeriya Ünal, sınıf öğretmenlerinin titiz çalışmalarıyla keşfedilecek olanüstün zekalı öğrencilerin ülkeye kazandırılmasının büyük önem taşıdığını söyledi.

Daha sonar seminere katılan öğretmenlere; Üstün zekalı ve üstün yetenekli öğrencilerin özellikleri, Sergilemiş oldukları davranışlar, Uyum problemleri ve hayatta daha başarılı olabilmeleri için gerekli olan kazanımlar ayrıntılı şekilde anlatıldı.

Zihinsel Engelliler Öğretmeni İsmail Bacaksız, merkezlerine gelerek ilgilendikleri öğrencilere ait yaşadıkları deneyimleri, bu öğrencilere uygulanan programları ve testleri öğretmenlere aktarırken, bu tür öğrencilerin velilerinin Gediz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü vasıtasıyla ya da direkt olarak kendileri ile irtibata geçebileceklerini ve verilen hizmetin ücretsiz olduğunu ifade etti.

Seminer sonunda öğretmenlere, bu özellikteki öğrencilerin tespitine yönelik hazırlanan form dağıtıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2008 Salı 17:35:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?