2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Gediz'de sivil savunma semineri

Kütahya’nın Gediz ilçesinde, 'Kriz Merkezi ile Afet Sekretarya Kuruluna Afet Eğitimi' konulu seminer verildi.

Mustafa Necip Alayeli Anadolu (MNA) Lisesi Toplantı Salonunda verilen seminere Gediz Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Kütahya İl Sivil Savunma Müdürü Orhan Ovalı, Arama Kurtarma Ekibi, daire amirleri, tüm ilk ve orta dereceli okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

İl Sivil Savunma Müdürü Orhan Ovalı, 28 Mart 1970 tarihinde Richter ölçeğine göre 7.1 büyüklüğünde deprem geçiren ve 1086 insanını kaybeden Gediz’in birinci derece deprem kuşağında bulunmasını göz önünde bulundurarak bölge yöneticilerine kötü bir felakete hazırlıklı olmaları amacıyla Sivil Savunma ve Arama kurtarma Ekipleri eşliğinde Savunma Eğitimi verildiğini söyledi.

Katılımcılara afetlerle ilgili genel bilgilerin yanı sıra ilçede meydana gelebilecek muhtemel bir afet sonunda kriz merkezinin görevleri ve her türlü kaybın önlenmesi için yapılması gereken çalışmalar anlatıldı. Bilgisayar destekli gösterim sunan ekip, ülkede büyük kayıplara sebep olan depremlerdeki kurtarma çalışmalarından örnekler ve ayrıntılarla eğitim seminerine katılanları bilgilendirdi.

Depremlerde yaşanan acı görüntüleri izleyenler arasında duygulu anlar yaşanırken, seminerin sonunda Sivil Savunma Günü yarışmasında dereceye giren öğrencilere İlçe Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu tarafından 25 TL. Tutarında kırtasiye çeki verildi ve çeşitli hediye dağıtıldı.

iha
Yayın Tarihi : 18 Mart 2009 Çarşamba 15:19:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?