8
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜTAHYA

Gediz'de tarhana festivali

GEDİZ'DE TARHANA FESTİVALİ

Kütahya'nın Gediz ilçesinde, her yıl geleneksel olarak düzenlenen Tarhana Festivali başladı.

Adnan Menderes Kültür Parkı'nda düzenlenen Gediz Tarhana Festival şenlikleri için dün saat 18.00'de alan kapısı önünde bir tören düzenlendi. Törene Kütahya Milletvekili Soner Aksoy, Vali Yardımcısı Haluk Saygı, Gediz Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, çevre belediye başkanları, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Törende bir açış konuşması yapan Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, önemli bir yiyecek ve şifa kaynağı olan Gediz tarhanasının tanıtımı için başladıkları festivallerin sekizincisini düzenlemekten büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Başkan Mehmed Ali Saraoğlu, "Gediz tarhanasının tanıtımı için çok başarılı ve iyi bir yol aldığımıza inanıyorum. Gediz tarhanasını tüm dünyaya tanıtmak için festivali çok yönlü olarak geliştirmek ve uzun yıllar devam ettirmekte kararlıyız" dedi.

Daha sonra festivale katılan 270 esnafın reyonunu dolaşan Kütahya Milletvekili Soner Aksoy, Vali Yardımcısı Haluk Saygı, Gediz Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, çevre belediye başkanları, muhtarlar ve vatandaşlardan oluşan misafirlere üreticiler tarafından pişirilmiş tarhana ikram edildi.

Akşam saat 21.00'de Amfi Tiyatroda düzenlenen Sanatçı Emre Altuğ konserine katılan misafirler ve tüm Gediz halkı gece yarısına kadar doyasıya eğlendiler. 10 bini aşkın kişinin izlediği konserde Amfi Tiyatro doldu taştı. İzdihama yol açan konserde tam bir müzik şöleni yaşandı. Başkan Saraoğlu, Sanatçı Emre Altuğ'a teşekkür plaketi ve paketlenmiş Gediz tarhanası hediye etti. Daha sonra düzenlenen havai fişek gösterileri büyük bir ilgi ile izlendi.

Çeşitli etkinliklerle devam edecek olan festival 7 Ağustos Cumartesi günü son bulacak.

GEDİZ'DE TARHANA FESTİVALİ
GEDİZ'DE TARHANA FESTİVALİ
GEDİZ'DE TARHANA FESTİVALİ
İHA
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2010 Pazar 14:19:03
Güncelleme :1 Ağustos 2010 Pazar 14:24:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?