29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

Gediz'de toplu sünnet şöleni

Kütahya’nın Gediz ilçesinde, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile belediye tarafından düzenlenen organizasyon çerçevesinde dar gelirli ve kimsesiz çocuklar topluca sünnet ettirildi. 

Altı yıldan beri kutlanan geleneksel Gediz Tarhana Festivali kapsamında yapılan sünnet töreni ile bu yıl dar gelirli ve kimsesiz 26 çocuk topluca sünnet oldu. 


Sünnet töreninden önce Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Sevgi Evi Mağazası’na getirilen çocuklara sünnet elbisesi giydirildikten sonra çeşitli oyuncak dağıtıldı ve aileleriyle birlikte topluca hatıra fotoğrafı çektirildi. 

Daha sonra Belediye Kültür Salonu’nda düzenlenen sünnet töreninde çocuklara Hacivat-Karagöz oyunu ve animasyonlu gösterilerle eğlence tertip edildi. Eğlencenin ardından sünnet çocukları ve ailelerine yemek ikram edildi. 

Salonda sünnet olan çocukları ziyaret eden Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, çocuklara oyuncak, kitap ve çeşitli hediye dağıttı. Burada bir konuşma yapan Başkan Saraoğlu, “Bu yavrularımızın topluca sünnet ettirilmesi, onlar için çeşitli eğlenceler tertip edilerek sevindirilmesi beni çok mutlu ediyor. Dar gelirli vatandaşlarımızın çocukları için düzenlediğimiz toplu sünnet programından büyük keyif alıyorum. Bunu her yıl uygulamakta kararlıyız” dedi. 

Otobüslere bindirilen sünnet çocukları şehir içi turu ile tüm mahallelerde gezdirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2008 Pazartesi 11:26:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?