7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

Gediz’de uçurtma şenliği

GEDİZ’DE UÇURTMA ŞENLİĞİ

Kütahya'nın Gediz ilçesinde, kaymakamlık ile belediye işbirliğinde uçurtma şenliği düzenlendi.

İlçe şehir stadında ilk kez düzenlenen uçurtma şenliğine Martı Uçurtma Kulübü üyeleri ile birlikte yerli ve yabancı olmak üzere yaklaşık 50 uçurtmacı katıldı.

Gediz Belediyesi'nin sponsorluk ettiği uçurtma şenliğinde, uçurtmasını alıp şehir stadına gelen tüm çocuklar ve aileleri doyasıya eğlenirken ilçe semaları renklendi.

Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, ilk defa yaptıkları uçurtma şenliklerinin beklenenden fazla ilgi gördüğünü söyledi. Özellikle çocuklar tarafından büyük ilgi gören uçurtma şenliği etkinliğini geliştirerek tekrarlayacakları müjdesini veren Başkan Saraoğlu, "Şenliğe katılan hemşerilerimiz ve profesyonel uçurtmacılara teşekkür ederim. Unutulmaya başlamış bir eğlence olan uçurtmayı sevdirmek ve gelecek kuşaklara aktarmak için çalışan herkesi tebrik ediyorum. Birbirinden renkli uçurtmaların gökyüzüne salınması ile meydana gelen renk cümbüşü gerçekten görülmeye değer bir manzara. Gelecekte yine bu tarz bir etkinlik ile çocuklarımızı bir araya getirerek, onların ortak paylaşım alanları içerisinde bulunmalarını sağlayacağız” dedi.

Şenlikler sonunda, şehir dışından misafir olarak gelen uçurtmacılara belediye tarafından birer poşet Gediz tarhanası hediye edildi ve birlikte hatıra fotoğrafı çektirildi.

GEDİZ’DE UÇURTMA ŞENLİĞİ
GEDİZ’DE UÇURTMA ŞENLİĞİ
GEDİZ’DE UÇURTMA ŞENLİĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2010 Salı 11:30:01
Güncelleme :18 Mayıs 2010 Salı 11:39:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?