29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

Gediz'e dev Türk Bayrağı

Gediz ilçesinde, belediye hizmet binası önüne dikilen 23 metrelik direğe dev boy Türk bayrağı asıldı.

Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan belediye hizmet binası önüne dev boy Türk bayrağı asarak dalgalandırmaktan büyük gurur duyduklarını söyledi.

Başkan Saraoğlu, 23 metrelik asansör sistemli direk dikilerek üzere 4x6 metre ebadında yaptırılan dev Türk bayrağının ilçenin her tarafından görülebilecek şekilde tasarlandığını belirtti.

Dev bayrak projesinin Şanlı Türk bayrağına olan sevginin daha çok artırılması için düşünüldüğünü belirten Başkan Saraoğlu, “Canımızdan çok sevdiğimiz şanlı bayrağımızın Gediz semalarında dalgalandırılması Türk milletinin hürriyetinin ebediyete kadar süreceğini ifade eden andımızın teyididir. Bu güzel projeyi hayata geçirmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Gediz semalarında dalgalandırdığımız Türk bayrağı ilçenin her tarafından ve şehrimizden transit geçiş yapan herkes tarafından görülebilecek” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2008 Perşembe 14:07:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
halit IP: 85.105.176.xxx Tarih : 26.12.2008 11:14:18

Bşk Sn M.A.Saraoğlu'nu kutluyor,saygılar sunuyorum.1920 lerde yunan jandarmasının eski Gediz sokaklarında babamı nasıl kovaladığını hatırladım.mahalle arasında bir merkep yükü mercimeği alıcının evine sırtlayarak bırakıp boş harabe avlusundaki merkebine alıp döneceği sırasında uzaktan yunan devriyesi fark etmişşede babam tepepark ağaçlığına kaçmış kurtulmuş.daha çok anı var .neyse.Babam Vatını kurtaran Paşalardan allah razı olsun derdi.bende Başta Büyük ATATÜRK olmak üzere tüm gazi ve şehitlerimiz için aynı duyguları taşıdığımı belirtir saygılar sunarım.